Supărat e, Doamne, supărat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oricum, primul om în stat cere să fie tratat în mod egal cu starul manelelor. Supărat, supărat sunt, Doamne, numai supărat/ Mult necaz este în jur, multă minciună/ Iar se adună norii

Oricum, primul om în stat cere să fie tratat în mod egal cu starul manelelor.

Supărat, supărat sunt, Doamne, numai supărat/ Mult necaz este în jur, multă minciună/ Iar se adună norii a furtună/ În viaţa mea nu-s toate chiar la locul lor/ Dar ceva nu pot uita uşor/ În viaţa mea nu şade chiar la locul lor. Le zice Adi de la Vâlcea în "Supărat sunt, Doamne, supărat", una dintre capodoperele genului manelistic. La fel de supărat e, Doamne, şi preşedintele Traian Băsescu. Nici în viaţa domniei sale "nu şade" toate chiar la locul lor.

De pildă, şeful statului a înaintat recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Preşedintele contestă decizia Consiliului de a-i da avertisment în nu mai puţin celebrul caz "Ţiganca împuţită". Ce legătură este între Adi de la Vâlcea, Traian Băsescu şi "Ţiganca împuţită"? O altă manea: "Liga Campionilor interzisă ciorilor!"

Acum vin toate de se leagă. Adi de la Vâlcea a cântat maneaua cu Liga Campionilor la o petrecere desfăşurată sub înaltul patronaj al lui Gigi Becali. Or, în acest caz, CNCD nu l-a sancţionat pe Adi de la Vâlcea pentru discriminare, considerând că melodia în care se făceau diverse sugestii despre desfăşurarea Ligii Campionilor s-a cântat într-un mediu privat, iar artistul nu poate fi considerat vinovat pentru preluarea şi difuzarea materialului.

Deci, zice acum preşedintele Traian Băsescu în argumentaţia recursului său, pentru Adi de la Vâlcea nu s-a dat nimic, iar el, şeful statului, a văzut cartonaşul galben, chiar dacă a zis "ţigancă împuţită" într-un mediu şi mai privat decât o petrecere, aflându-se doar cu soţia sa în maşină. Şeful statului mai înştiinţează Înalta
Curte că a slobozit ocările cu pricina fiind "sub influenţa presiunii psihice din ziua referendumului".

Păcat că nu ştim cum s-a apărat şi Adi de la Vâlcea. Oricum, primul om în stat cere să fie tratat în mod egal cu starul manelelor, ceea ce nu poate decât să ne bucure! Este o dovadă concludentă că în România este mai bine să fii manelist decât preşedinte.

Soluţionarea cazului "Ţiganca împuţită" versus "Liga campionilor fără cioroi" poate fi un moment de referinţă nu numai în materie de drept, dar şi în politică. Iată, până acum, şeful statului a fost perceput ca omul dur, nemilos cu adversarii, fără ezitări în luptele crâncene pe care le poartă pentru reformarea clasei politice şi a societăţii româneşti.

Fără odihnă în aceste încleştări, Traian Băsescu a neglijat latura sa umană, de politician atent la suferinţa celor mai slabi, gata să verse o lacrimă atunci când este cazul. Acum îl vedem pe Băsescu omul, nu luptătorul, un om care suferă pentru nedreptăţile la care este supus. Fără număr, fără număr!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite