Prostiile spuse de cei care ne conduc: "Credeți că m-aș înjosi eu atât de jos?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că e vară, e weekend și vrem să râdem cu motiv, ne-am propus să ne aducem aminte de câteva declarații făcute de oamenii politici.Uneori doar amuzante, alteori lovind în imaginea partidelor pe care le reprezintă și, în cele mai dureroase cazuri, chiar în cea a țării unde trăim, declarațiile politicienilor au avut de multe ori în exces sare și piper.

Primarul Ovidiu Hada, un „Vanghelie de Hunedoara"

Unul dintre primarii județúlui Hunedoara care are mari probleme cu limba română este edilul Hunedoarei, Ovidiu Hada. De altfel a devenit celebru pentru exprimările pe care le face în emisiunile televizate "Câte gropi atâta asfalt", "pro împotriva homosexualității" sau "Credeți că m-aș înjosi eu atât de jos?", sunt doar câteva dintre expresiile care l-au făcut celebru pe primarul Hunedoarei. Citeşte mai multe.

image

Arad: primarul care şi-a înjurat subalternul

În urmă cu mai bine de un an, primarul din comuna Şeitin, Remus Păcurar prindea titlurile ziarelor, după ce a fost filmat în timp ce îşi îmbrâncea şi înjura un subaltern care s-a întors la serviciu, din ordinul instanţei de judecată.

Fusese concediat în mod abuziv, pentru că a refuzat să semneze un proces verbal,iar omul şi-a căutat dreptatea, pe care a şi găsit-o. Bărbatul a dat primăria în judecată, iar judecătorii au decis că a fost concediat în mod abuziv şi se poate întoarce la muncă.

Când s-a întors la birou şi a încercat să semneze condica, a început tărăboiul cu primarul. Citeşte mai multe.

Braşov: Cel care a rămas în istorie este primarul George Scripcaru


„Adevărul de Braşov" a surpins câteva declaraţii haioase, dar şi unele deplasate, pe care aleşii locali le-au făcut de-a lungul timpului.

De departe, cel care a rămas în istorie este primarul George Scripcaru, care în 2004 a fost protagonistul unei farse făcute de Daniel Buzdugan la Radio 21. Farsa cu „fisurile anale" din clădirea veche a Primăriei a rămas celebră şi a făcut înconjurul ţării. Citiţi aici farsa

image

O altă declaraţie pe cât de amuzantă, pe atât de deplasată a primarului Braşovului, făcută luna trecută, a vizat incidentul în care Elena Udrea a fost surpinsă într-o ipostază jenantă în sala de Consiliu Local. Citeşte mai multe.

Cum aprobă șeful județului Iași un concediu: „Poţi pleca sănătos. Şi aşa nu mă ajuţi cu nimic"

Constantin Simirad, președintele Consiliului Județean Iași, este binecunoscut pentru francheţea cu care îşi exprimă punctele de vedere, de multe ori acestea stârnind amuzamentul opiniei publice. Nici deputatul ieşean Daniel Oajdea nu este mai puţin inspirat, mai ales atunci când trebuie să propună legi utile ţării.

Microfoanele descoperite în luna mai a acestui an în birourile lui Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, au declanşat o serie de replici între aceştia şi Constantin Simirad, preşedintele CJ Iaşi, care au făcut deliciul presei. Mai întâi, Chirilă şi Adăscăliţei şi-au mutat biroul lângă sediul CJ Iaşi după ce în birourile lor au fost descoperite microfoane. Citeşte mai mult.

Oprescu: „Încercăm o acţiune de strângere a căţeilor, îi curăţăm, îi coafăm, îi aranjăm, îi aducem înapoi"

Edilii bucureșteni s-au făcut de prea multe ori remarcați prin "porumbeii" pe care i-au lăsat să le iasă din gură. Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, a făcut mulți bucureșteni să râdă cu gura până la urechi. Nici Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei nu s-a lăsat mai prejos.

Sorin Oprescu, primarul general al Bucureștiului, a ieșit și el în față cu o serie de perle memorabile. Cea mai recentă se referă la "stâlpurile" pe care au fost montate cabluri.

"Am lăsat adus acolo cam un sfert din cablurile tăiate, ca să vadă bucureștenii seama cam câte cabluri au pe stâlpuri și nu mai puteau să vadă cerul frumos. Mă exprim romantic acuma, când spun stâlpuri". Citeşte mai multe

image

Timişoara: Adrian Cioroianu, fost senator de Timiș, cel mai cunoscut "gaffeur"

Poate cel mai cunoscut "gaffeur" din politica bănățeană este Adrian Cioroianu, fost senator de Timiș din partea Partidului Național Liberal. Ministru de Externe în anii 2007-2008, membru al Societății Timișoara, Cioroianu declara în contextul acțiunilor rasiste antiromânești din Italia, cauzate de crima țiganului român Romulus Mailat, care a ucis-o pe soția unui amiral italian: "Eram, ieri, pe drumul dintre Alexandria și Cairo [...] Eram cam în plin deșert și mă gândeam dacă nu cumva am putea cumpăra un teren din deșertul ăla egiptean, să-i plasăm acolo pe cei care ne fac de râs".


Pentru că declarația privitoare la deportarea țiganilor a iscat un adevărat scandal, ministrul Cioroianu a revenit ulterior asupra ei, spunând că se referea la violatori și pedofili, nu la etnia rromă. "Să trăiască domnul Argint!", a spus tot ministrul Cioroianu, către infractorul căutat de Interpol Costică Argint, cu care mai apoi s-a pupat pe obraji. Totul se petrecea în timpul unei vizite a premierului Tăriceanu în Italia. Citeşte mai multe.

image

Stand-up comedy cu oamenii politici din Constanța

Într-o conferință de presă din 2006, primarul Radu Mazăre își manifesta fără perdea nemulțumirea față ministrul Mediului din acea perioadă, Sulfina Barbu: „Ministra mediului este o proastă! Nu vedeți că a distrus turismul, ne-a oprit șoseaua de coastă și acum nu a mai găsit altă soluție decât să mă reclame la DNA?". Citeşte mai multe.

Slobozia: Pomii de pe marginea şoselei i-au dat bătăi de cap unui fost prefect de Ialomiţa

De cele mai multe ori şefii de instituţii din Ialomiţa îşi aleg foarte bine cuvintele înainte de a ieşi în public. Sunt însă şi situaţii în care, oricât de atenţi ar fi, aleşii mai scapă şi câteva perle, spre deliciul întregii audienţe.

Unul dintre aleşii care s-au remarcat din acest punct de vedere este fostul prefect al judeţului Ialomiţa, profesorul Alecsandru Ştiucă. În cadrul unei conferinţe de presă susţinută în anul 2004, an în care a ocupat funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu pentru câteva luni, a făcut o dezvăluire senzaţională.

Întrebat de ziarişti de ce a ordonat ca pompii de pe şoseaua care leaga municipiul Slobozia de oraşul Ţăndărei să fie tăiaţi, fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu a motivat: „Veneam cu maşina de la Ţăndărei către Slobozia. Era furtună, vântul bătea foarte tare de apleca copacii. Am simţit cum pomii veneau către mine şi mi-a fost frică. Acesta este motivul pentru care am decis să fie tăiaţi", a spus fostul prefect în cadrul respectivei conferinţei de presă. Citeşte mai multe.

Călăraşi: "Javre", "derbedei" şi "golani", insultele aruncate de primarul Călăraşului către alegători

Cum îşi caracterzează un primar alegătorii? Nicolae Dragu, edilul din Călăraşi, supărat că este huiduit de concetăţenii săi a început să-i înjure şi din "javre" şi "derbedei" nu i-a scos pe călărăşenii veniţi să asiste la focul de artificii care marca finalul zilelor oraşului din data de 28 septembrie 2010.
"La revedere, javrelor! V-am scos din mizerie. Bălteaţi într-o mizerie. Asta este mulţumirea voastră?! Nu vă este ruşine? Nemernicilor! Voi nu reprezentaţi Călăraşiul. O haită de derbedei şi golani", a strigat edilul supărat pe călărăşenii prezenţi la încheierea Sărbătorilor Municipiului, în seara de duminică. Citeşte mai multe.

image

Vorbe de duh spuse de conducătorii Bistriţei

Şedinţele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud sunt, de departe, cele mai spumoase la capitolul replici ale aleşilor. Întrebat de ce îşi afişează panouri cu numele său pe şantierele de construcţii preşedintele CJ, Liviu Rusu a răspuns cu o replică din Scrisoarea III.

„Laurii voiau să-i smulgă de pe fruntea ta de fier, A credinţii biruinţă căta orice cavaler", a sunat răspunsul lui Liviu Rusu într-o şedinţă de anul acesta când a fost luat la rost de un consilier judeţean pentru că îşi afişează în tot judeţul numele pe pancartele şantierelor de construcţii demarate de Consiliului Judeţean. Nici întrebarea însă nu a fost departe de răspuns: „Făcând o glumiţă, pe vremuri, ştiţi, se scria Liviu (love) Ana, cu inimioare, pe garduri şi pe copaci, la modul acesta văd eu ce scrie Liviu Rusu, o penibilitate", a spus consilierul judeţean PNL Dorin Popescu. Citeşte mai multe.

Slatina: Aleşii noştri vorbiră "bine"- Primarul din Deveselu, la telefon cu un locotenent american: «No english, rusky parusky please!»

Declaraţii haioase, deplasate, greşeli gramaticale, derapaje de gândire ale aleşilor noştri ne aduc de multe ori zâmbetul pe buze, iar alteori ne strârnesc îngrijorarea privind capacitatea acestora de a ne reprezenta. ADS a realizat o retrospectivă cu câteva dintre aceste "scăpări".
• Beciu şi scutu'

Aproape orice apariţie în presă a edilului comunei Deveselu, Gheorghe Beciu, a descreţit frunţile oltenilor. "Luat în tăbârcă" de către o parte a presei, după cum l-a atenţionat chiar preşedintele Băsescu, primarul a răbufnit în cadrul ceremoniei de inaugurare a noului cămin cultural din localitate: "Sunteţi minunaţi, nu ce au scus alţii. Ăia au fost, să mă ierte presa, nişte derbedei!". Citeşte mai multe.

"Vorbe de duh" ale celor care conduc destinele oraşului Târgu-Mureş

La capitolul "ne scapă porumbelul din gură" primarul municipiului Târgu-Mureş este neîntrecut.  Spritele se incing, iar vorbele zboară aproape necalculate. Iată un fragment din ultima conferinţă de presă.

"Legat de întâlnirea mea cu domnii primari poate că asta vă interesează sau nu vă interesează, vreau să o fac obligatoriu pentru că eu consider că un gest responsabil vis-a-vis de atât de ceea ce înseamnă descentralizarea şi modul în care unii o mimează şi probabil că dacă unul ştie tabla înmulţirii prost trebuie să-i spui nu numai să-i dai pentru că de regulă nu citesc, dar poţi să-i explicitezi şi sunt foarte mulţi care vor ce este teritorial să fie luat de sub tutela miniştrilor, deci nu este permis în momentul în care ai agenţie teritorială, dau un exemplu, de mediu, agenţie teritorială privind pădurile, să mai depinzi de pixul ministrului. Este inacceptabil aşa ceva. Mă miră foarte tare că pe o parte şi pe la simpozioane de vară pe caniculă sau pe ploi depinde de barometru, toţi dau declaraţii de nu mai pot privind descentralizarea, dar în acelaşi timp descentralizarea deciziei este în continuare păguboasă pentru autorităţile locale. Dacă la celelalte ministere sunt probleme patrimoniale nu de decizie, pentru că eu nu mă bag în calea ferată, eu nu mă bag în partea spitalelor, eu nu mă bag în minsiterul apărării, patrimonial vorbesc. Din punct de vedere al deciziei, în schimb, pot da cu multă uşurinţă câteva acte normative care prevăd obligaţia pixului ministrului."are mimează descentralizarea şi nici nu vor să audă de ea. Citeşte mai multe.

image
image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite