Diaconescu: Monitorizarea mea a fost făcută de colegi din PSD şi se încearcă ascunderea acestei probleme sub preş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspătul Independent Cristian Diaconescu a declarat că are indicii clare că monitorizarea sa a fost făcută "în legătură sau la solicitarea" unor colegi din partid.

"Sigur, am şi eu informaţiile mele. (...) Nu e vorba doar de o singură urmărire, e vorba de o documentare. Există indicii serioase că a fost făcută în legătură sau la solicitarea unor colegi din partid, iar prin această documentare se gândea influenţarea unei decizii politice, a mea sau a altuia", a spus Diaconescu, la Realitatea TV.

Diaconescu a precizat că a luat decizia de a părăsi partidul în momentul în care a primit aceste semnale.

"Am acţionat aşa cum am crezut de cuviinţă, fără niciun fel de influenţă, fără niciun fel de stimul dintr-un sens sau altul, aflând în perioada congresului că, fără a fi străin, dinăuntrul PSD, cineva îmi monitoriza viaţa. (...) În condiţiile în care din ce în ce mai mult apar semnale că această comandă s-a făcut din interiorul PSD am decis că nu mai este nevoie să stau nicio clipă în acest partid şi am plecat", a mai spus fostul senator social-democrat.

Citiţi şi:

Zidul dintre Ponta şi fugarii din PSD

Ponta: "Cine pleacă din PSD nu ar trebui să mai ocupe funcţii dacă revine în partid"

Diaconescu: Nu am fost ofertat pentru MAE, dar m-aş gândi la asta


Val de demisii după victoria lui Ponta


Mitrea: Diaconescu a demisionat pentru că ştie cine l-a urmărit


Fostul social-democrat a precizat că este sigur că nu instituţiile statului şi-au băgat nasul în viaţa sa, dar că şi-a dat seama că este filat din "referirile" publice despre anumite întâlniri pe care le-ar fi avut, "detalii care coincid cu anumite momente" din viaţa sa.

"Nu mă adresam Parchetului dacă în partid aveam cu toţii o clarificare necesară. Faptul că am simţit că există tentaţia de a pune toată această problemă sub preş m-a deranjat foarte tare", a mai spus Diaconescu, subliniind însă faptul că nu ţine să se răzbune pe PSD.

Pe de altă parte, Cristian Diaconescu a spus că, dacă se ajunge la o concluzie, se aşteaptă ca PSD să şi-o asume şi salută declaraţia lui Victor Ponta, potrivit căreia, dacă un membru al partidului a avut vreo legătură cu această monitorizare, acesta va fi exclus din partid.

"Dacă aceste lucruri se întâmplă, dacă există o concluzie, mă aştept ca PSD să şi-o asume. Eu nu acuz din afară PSD şi pe oamenii dinăuntru. (...) Victor Ponta a zis că dacă există, şi salut declaraţia lui, date cât de cât coerente el va lua toate măsurile politice cât se poate de drasteice împotriva sa. Rămâne de văzut", a susţinut Diaconescu.

Diaconescu: Sunt sigur că Marian Sârbu nu a negociat funcţii în guvern

Fostul social-democrat s-a referit şi la posibila părăsire a partidului de către Marian Sârbu, precizând că este convins că acesta nu a negociat părăsirea taberei social-democrate pentru o funcţie de ministru în cabinetul Boc.

"Nu cred, aproape sunt sigur că Marian nu a negociat niciun fel de post în Guvern, asta e o poveste aruncată doar pentru a-i vulnerabiliza o eventuală atitudine. Nu, n-a negociat niciun post", a susţinut Diaconescu.

Şi totuşi, Diaconescu precizează că o eventuală cooptare a lui Sârbu în Guvern ar fi "un lucru bun". "Am lucrat cu el în două guverne până acum. Pe ce avem nevoie, pe o componentă socială este un om cu idei şi cu capacitatea de a aduce liniştea. Dar aici e o problemă care mă depăşeşte, sigur, ţine de opţiunile celor de la guvernare. În orice caz, e un tehnocrat care se califică în România, cred primul, pentru un post în zona socială", a explicat Diaconescu.

Acesta şi-a afirmat, totodată, întreaga disponibilitate de a participa la crearea unui nou partid de dreapta.

De altfel, ideea înfiinţării unui nou partid, care să concureze PSD, a fost lansat de Gabriel Oprea şi de parlamentarii care au demisionat recent din partidul condus de Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite