Val de demisii după victoria lui Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Diaconescu, aşteptat să-şi explice gestul
Cristian Diaconescu, aşteptat să-şi explice gestul

Cristian Diaconescu a demisionat ieri din PSD fără să explice în vreun fel motivele care au dus la decizia sa. El este al patrulea parlamentar social-democrat care se alătură grupului independenţilor, de la alegerea lui Victor Ponta în fruntea partidului.

Demisia lui Diaconescu a fost urmată de alăturarea sa la grupul independenţilor din Senat, după cum a anunţat liderul grupului, Gabriel Oprea, ministrul Apărării. Acesta a precizat că fostul social-democrat va avea „o funcţie de conducere în viitoarea construcţie politică", pe care o pregătesc parlamentarii independenţi.

O nouă demisie: Deputatul Cătălin Cherecheş părăseşte PSD

Cristian Diaconescu demisionează din PSD şi trece la independenţi

Certuri, trădări şi răzbunări în interiorul PSD de-a lungul istoriei

La fel ca şi Gabriel Oprea, Diaconescu a fost etichetat în partid, la un moment dat, drept un apropiat al lui Traian Băsescu, dar a respins vehement acuzaţia. Cu numai o zi în urmă, Diaconescu dădea asigurări că nu va pleca din PSD pentru a se duce în PDL şi declara, la Antena 2, că plecarea sa din partid depinde de rezultatul anchetei în legătură cu filajul său. Anchetă pe care a solicitat-o, printr-o plângere, Parchetului, pentru a vedea „cine l-a monitorizat timp de zece zile" înainte de Congresul PSD.

Social-democraţii au părut surprinşi de plecarea lui Cristian Diaconescu, iar mulţi au apreciat-o ca pe o pierdere pentru partid. „Sper că nu este o decizie irevocabilă", a declarat preşedintele PSD, Victor Ponta, care i-a cerut demisionarului să explice motivele gestului său. Ponta a adăugat că a încercat să aibă o discuţie cu Diaconescu, dar nu a reuşit şi a anunţat sancţiuni drastice dacă se va dovedi că vreun membru PSD a fost implicat în şantajarea lui Diaconescu.

În schimb, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a spus, referindu-se la demisia lui Diaconescu: „Dacă pleci (...) înseamnă că eşti un arivist oarecare, eşti atras doar de nişte avantaje". Fostul vicepreşedinte al PSD Ilie Sârbu a apreciat că este posibil ca demisia lui Diaconescu să aibă legătură cu eventuala promisiune a unui post de ambasador la Paris.

Un alt deputat PSD, Cătălin Cherecheş, a demisionat ieri şi s-a înscris în grupul parlamentarilor independenţi. Surse din PDL, citate de HotNews, aduceau în discuţie ieri-seară posibilitatea ca Marian Sârbu să demisioneze şi el din PSD şi să-l înlocuiască pe Mihai Şeitan la Ministerul Muncii.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite