Vîntu în replică la acuzaţiile lui Băsescu: Mă confundă cu gaşca de lichele care-l înconjoară, nu am avut niciodată afaceri cu statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Ovidiu Vîntu a răspuns, la Realitatea TV, acuzaţiilor formulate de Traian Băsescu că s-ar fi îmbogăţit din afacerile cu statul şi că ar avea legătură cu securitatea.

La acuzaţia formulată de Băsescu că Vîntu, Patriciu şi Voiculescu au trăit cu mâinile "vârâte până la coate în banii publici", că au interese în justiţie şi interese financiare pe care el nu vrea să le admită, Vîntu a răspuns:

"Cel puţin în ceea ce mă priveşte, probabil că domnia sa, mă confundă cu gaşca de lichele care-l înconjoară. Nu am băgat niciodată mâna în buzunarul statului sau în buzunarul altcuiva".

În legătură cu influenţa pe care o are în SRI şi cu faptul că ar fi avut puterea de aschimba şefi de servicii, iar în timpul mandatului lui Radu Timofte, ar fi avut informaţii legate de cei cărora le erau ascultate telefoanele, Sorin Ovidiu Vîntu a subliniat că nu el are legătură cu SRI.

SOV a subliniat că SRI a devenit un serviciu personal de poliţie politică a lui Traian Băsescu.

"Domnia a încercat să cauţioneze activitatea strictă de poliţie politică pe care o face Serviciul Român de Informaţii astăzi, condus de către domnul Maior şi domnul Coldea.

Acest serviciu a ajuns să funcţioneze ca un serviciu de poliţie politică personală a lui Traian Băsescu. Serviciu Român de Informaţii  interne a recrutat procurori, care au devenit ofiţeri sub acoperire, ziarişti, care sunt ofiţeri sub acoperire.

Prin intermediul lor, Băsescu îşi permite astăzi să terorizeze o ţară întreagă. Nu mai are a face, în opinia mea, cu protecţia securităţii acestei ţări, ci cu protecţia afacerilor, de diverse tipuri, şi a intereselor personale ale lui Băsescu şi a clicii din jurul lui", a spus Sorin Ovidiu Vîntu.

Probele pe care le-ar deţine Traian Băsescu pentru a-şi proba acuzaţiile legate influenţa lui, sunt contrazise chiar de afirmaţiile pe care le face, a explicat Vîntu. 

"Dacă domnia sa are probe, înseamnă că şi ceea ce spun acum, acuzaţia pe care o fac acum, o fac în cunoştinţă de cauză", a încheiat Sorin Ovidiu Vîntu.

Citiţi şi:

Băsescu despre Vîntu: "Faceţi o greşeală dacă credeţi că un inculpat poate fi confruntat cu un şef de stat"

63% dintre români cred că SOV trebuia arestat. 39% cred că Traian Băsescu este în spatele scandalului

Legăturile dintre Bãsescu şi Vîntu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite