63% dintre români cred că SOV trebuia arestat. 39% cred că Traian Băsescu este în spatele scandalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

63% dintre români cred că Sorin Ovidiu Vîntu trebuia arestat şi 39% dintre ei cred că preşedintele Traian Băsescu a ordonat ca acesta să fie reţinut, potrivit unei analize a Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), patronat de Vasile Dâncu.

Cercetarea a fost efectuată în perioada 9-15 septembrie, pentru a măsura modul în care mediatizarea acestei poveşti a influenţat percepţia publicului.

Mai citeşte şi:

VIDEO-FOTO Dormi liniştit, Sorin Ovidiu Vîntu e liber!

Astfel, procentul celor care consideră că omul de afaceri trebuia arestat a crescut de la 54% la 63%, de la debutul scandalului pănă la judecarea recursului. 23% nu cred că acesta trebuia judecat în stare de arest, în timp ce 14% nu răspund.

Potrivit sursei citate, 39% dintre români cred că Traian Băsescu a ordonat arestarea lui SOV, în timp ce 37% nu cred că preşedintele se află în spatele acţiunii organelor judiciare, iar 24% nu răspund.

Deşi majoritatea optează pentru arestarea magnatului, pe care îl consideră vinovat de prăbuşirea FNI, acelaşi studiu arată că 85% dintre români au puţină sau foarte puţină încredere în justiţia din România.

Povestea arestării lui SOV a captat atenţia publicului, 92% dintre cei intervievaţi fiind la curent cu scandalul din jurul patronului Realităţii TV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite