VIDEO Baconschi despre "feseniştii" şi nou-veniţii din PDL: "Frustrări care ţin de lipsa dialogului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat joi seara, la TVR1, în emisiunea„Fără frontiere", că scandalul dintre aripile PDL are la bază unele "frustrări".

Taberele din PDL şi-au aruncat acuzaţii dure săptămâna trecută. După ce Monica Macovei a declarat recent că "aş vrea să fac un partid nou, trebuie un partid nou", deputatul PDL Cezar Preda a acuzat-o de "ipocrizie" spunându-i că n-are decât să-şi facă propriul partid, alături de Sever Voinescu, Cristian Preda şi Teodor Baconschi. Europarlamentarul Cristian Preda a răspuns, miercuri, că feseniştii din PDL nu i-au "iubit" niciodată pe cei nou veniţi în partid, iar Bacosnchi a spus că Cezar Preda este "lamentabil".

"Eu am reacţionat, printr-o postare pe blogul meu personal, la această gâlceavă a vechiului cu noul. Cred că un partid politic mare, un partid popular are nevoie de sânge proaspăt, de idei, de o doctrină precisă şi de capacitatea de a dialoga cu toată societatea, nu numai cu societatea civilă", a spus Baconschi la TVR 1.

"Cred că sunt nişte frustrări care ţin şi de lipsa dialogului. Eu sunt un om de dialog, dialoghez, în primul rând, cu colegii de partid, pot dialoga oricând şi cu domnul Cezar Preda. Îl invit, în acest sens, să se abţină de la atacuri care nu fac bine în Partidul Democrat-Liberal, în condiţiile în care înnoirea de la congres a fost votată de toată baza partidului şi corespunde unor aşteptări specifice electoratului de dreapta", a adăugat el.

Citeşte şi: Război deschis în PDL: "Feseniştii din PDL nu ne-au iubit niciodată!"

ÎNREGISTRAREA EMISIUNII

Declaraţiile lui Baconschi cu privire la PDL sunt de la minutul 15.15

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite