Război deschis în PDL: "Feseniştii din PDL nu ne-au iubit niciodată!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taberele din PDL şi-au aruncat acuzaţii dure. Nou-veniţii din partid au atacat, la unison, garda veche a PDL. Actorii: Monica Macovei, Cristi Preda, Teodor Baconschi, Cezar Preda.

UPDATE 15.56 Monica Macovei a spus că "nu plec din partid la cererea lui Cezar Preda sau a altcuiva". "Deciziile privind viitorul meu politic îmi aparţin şi le iau doar raportate la obiectivele mele politice", a spus ea. Fostul ministru al Justiţiei, atacată dur de Cezar Preda, a spus că vrea ca PDL să fie un partid "modern şi receptiv la idei şi oameni noi". "PDL trebuie să fie un partid deschis, de la care să învăţăm unii de la alţii", a menţionat ea.

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat miercuri, la RFI, că feseniştii din PDL nu i-au "iubit" niciodată pe cei nou veniţi în partid.

"E un lucru cunoscut că nu am fost niciodată pe placul celor numiţi greii partidului, pentru că erau feseniştii de la începutul anilor '90. Ăştia nu ne-au iubit niciodată! Nici eu n-am iubit FSN-ul, vă spun sincer şi n-am intrat în PDL pentru rădăcinile sale feseniste, am intrat în PDL, crezând că e un partid al viitorului. Feseniştii de vârstă înaintată, ca să zic aşa, mă rog, unii dintre ei sunt tineri, dar au rămas fesenişti, ei nu ne-au iubit niciodată", a declarat el.

Europarlamentarul PDL a mai spus că echilibrul de la vârful partidului este "foarte fragil" şi că "nimeni nu înţelege care este direcţia. Lipseşte o viziune politică clară".

Cristian Preda a calificat totodată reacţiile nervoase ale unor democrat-liberali, precum Cezar Preda, ca fiind reacţii ale unui "organism bolnav". "Am văzut şi o declaraţie a lui Cezar Preda, care nu găseşte altceva mai bun de făcut atunci când dă peste idei noi decât să spună «plecaţi cu ele de aici!». (...) Asta este o reacţie de organism bolnav!", a spus el.

Monica Macovei, europarlamentar PDL, a declarat recent că "aş vrea să fac un partid nou, trebuie un partid nou". Deputatul PDL Cezar Preda a acuzat-o de "ipocrizie" spunându-i că n-are decât să-şi facă propriul partid, alături de Sever Voinescu, Cristian Preda şi Teodor Baconschi. Cei trei, alături de Monica Macovei, vor să impună în PDL un Cod etic şi să cureţe partidul de figurile controversate care au probleme cu legea.

"Domne, cine i-a împiedicat? Am înţeles, nu se mai pot uita la noi, nu le plac figurile noastre şi nu numai ale noastre, că noi am ieşit din decor. Păi ce vrea, să-i omoare pe toţi şi să râmână dânşii patru cu 41 de filiale, cu 41 de organizaţii judeţene care au sute de mii de membri? Nu, e clară treaba, că noi nu ne regăsim în profiulul făcut de domniile lor. Să facă un partid nou, cu ce orientare vor, cine îi opreşte? Şi cu domnul Lăzăroiu, să o ia şi pe Albă ca Zăpada şi să facă un partid modern, domnule, extraordinar, care va fi votat de toată suflarea din România care munceşte, nu de România care nu are bani. Să facă partidul ăsta şi vă daţi seama că ar câştiga alegerile cu 51 la sută?", spune Cezar Preda.

image

Baconschi: Cezar Preda e lamentabil!

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a replicat miercuri că ieşirea lui Cezar Preda este "lamentabilă".

"Lamentabilă ieşirea deputatului Cezar Preda împotriva noilor figuri din PDL. Dl Preda consideră că partidul putea rămâne de-a pururi neschimbat. Un partid închis cu şapte lacăte, pe care nicio idee venită dinspre lumea exterioară, dinspre societate să nu-l poată penetra. Dl Preda sfidează astfel atât votul exprimat la recentul congres al PDL, cât şi aşteptările electoratului de dreapta, pe care primenirea partidului le reflectă. Spre deosebire de PSD sau PC, partidul nostru a ştiut să evolueze, lucru care văd că îi displace profund dlui Preda", scrie Baconschi, într-o postare pe blogul personal.

image

"În locul unei confruntări oneste de idei, domnia sa preferă atacul bazat pe monolog resentimentar. Nu pot decât să deplâng această colegialitate infirmă. Un spectacol de prost gust, care dăunează partidului nostru mult mai mult decât crede dl Cezar Preda în zilele sale de indispoziție solitară", conchide Teodor Baconschi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite