Secretar de stat: Banii pentru diguri alocaţi după inundaţiile din 2008 "s-au furat ca în codru"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Iliescu, secretarul de stat pentru Relaţia cu Parlamentul, a declarat, la Râmnicu Vâlcea, că există un raport al Curţii de Conturi care arată că banii necesari ridicării de diguri după inundaţiile de acum doi ani s-au furat ca în codru". Acesta a precizat că va încerca să facă public acest raport.

"Este un raport devastator care evidenţiază, negru pe alb, cu subiect şi predicat, că s-a furat ca în codru şi că s-au alocat bani pentru localităţi în care nu trece niciun râu. Am intrat în posesia acelui raport, iar săptămâna viitoare voi încerca să îl prezint şi public, pentru că el evidenţiază şi o situaţie globală despre care multă lume a uitat sau nu mai vrea să îşi aducă aminte, dar care nu poate fi trecută cu vederea, dar şi ca, atunci când România nu mai avea resurse, s-au cheltuit foarte mulţi bani", a spus Valentin Iliescu.

Potrivit acestuia, la rectificarea bugetară din acest an ar trebui acordată prioritatre proiectelor de protecţie a localităţilor împotriva furiei apelor.

Secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul a mai precizat că va prezenta public acel raport, săptămâna viitoare, iar acesta conţine situaţii din mai multe localităţi din ţară.

La începutul lunii, Iliescu îi cerea premierului Emil Boc să trimită o echipă de control, care să verifice modul defectuos în care au fost executate unele lucrări de îndiguire în judeţ după inundaţiile din 2008. Acesta declara cu acea ocazie că este ciuidat că, în comuna Hălăuceşti, în documente apar lucrări efectuate pe câţiva kilometri, când în realitate s-au făcut îndiguiri pe doar 200 de metri.

CITEŞTE ŞI: Îşi rupe din pensie ca să ajute sinistraţii

Constanţa: Digul din Gârliciu a cedat. Apa a ajuns la 20 de metri de case

Digul de la Săuceşti, ridicat de mântuială 

Secretarul de stat Mihai Capră a recunoscut că bărbatul din Şendreni a venit cu ideea salvatoare

Blaga: Inspectorii guvernamentali nu vor mai primi bani degeaba!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite