Îşi rupe din pensie ca să ajute sinistraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu este bogată, dar se mulţuumeşte că are ce să pună pe masă şi un acoperiş deasupra capului. A putut totuşi să rupă din puţinul ei şi să ofere şi celor năpăstuiţi de soartă, cărora apele le-au luat tot ce au agonisit o viaţă întreagă. Este povestea unei bătrâne din Buzău care astăzi a donat pentru sinistraţi câţiva saci de haine, alimente şi bani.

Ioana Dragu are 83 de ani şi trăieşte singură într-o garsonieră din Buzău. A lucrat 30 de ani la Tractoru Braşov, la călire, o meserie grea, de bărbat, şi nu a fost căsătorită niciodată.

Când a ieşit la pensie s-a întors acasă, la Buzău, şi doar fratele şi nepoţii îi mai calcă pragul din când în când. Are o pensie de 900 de lei care se duce mai mult pe medicamente şi întreţinere, dar nu se vaită. Îi mulţumeşte în fiecare zi lui Dumnezeu că o ajută să se ridice din pat.


A văzut la televizor tragedia prin care trec sinistraţii din Moldova şi s-a hotărât să îi ajute cu ce poate.

"Mă uitam la televizor şi am văzut bătrâni disperaţi, cărora le-a luat apa tot. Nu am mai putut să bag mâncare în gură de atunci şi m-am hotărât să îi ajut şi eu. Nici eu nu am, dar măcar am un pat cald şi am ce să pun pe masă, şi asta este binecuvântarea", ne-a spus cu lacrimi în ochi Ioana Dragu.


Femeia a pregătit saci cu haine, lenjerie de pat, alimente şi 50 lei, apoi i-a rugat pe cei de la Crucea Roşie să vină să i lea ia de acasă, ca să fie sigură că vor ajunge la sinistraţi.

Crucea Roşie filiala Buzău a trimis deja un transport către localitatea Pătrăuţi din Suceava şi urmează să mai trimită unul cu patru tone de îmbrăcăminte şi cazarmament, alimente şi apă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite