Scrisoarea adresată de ziarul „Adevarul“ Parlamentului European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a fost pusă într-o situaţie jenantă de europarlamentarul Adrian Severin (56 de ani), în urma scandalului de lobby dezvăluit de publicaţia britanică„The Sunday Times".

Adrian Severin a ales ieri doar să se autosuspende din funcţiile politice deţinute la Bucureşti în PSD, după o negociere prealabilă cu Victor Ponta şi cu Ion Iliescu. El n-a optat şi pentru o măsură similară faţă de poziţiile politice deţinute la Strasbourg, în Grupul Socialist, deşi faptele de care este acuzat au legătură cu calitatea sa de membru al Parlamentului European (PE). Deşi ceilalţi doi europarlamentari implicaţi în scandalul „Amendamente contra bani" au demisionat, Adrian Severin a declarat ieri că exclude categoric demisia.

Adrian Severin (socialist), slovenul Zoran Thaler (socialist) şi austriacul Ernst Strasser (popular) se arătaseră dispuşi să susţină modificarea unor legi UE contra unor sume de până la 100.000 de euro, la propunerea unor jurnalişti ai ziarului britanic „The Sunday Times", deghizaţi în lobbyişti. Scandalul declanşat de ediţia de duminică a prestigiosului „The Times" a determinat demisia din PE a austriacului Strasser (duminică) şi a slovenului Thaler (ieri).

Liderii Grupului Socialist din PE au declarat ieri că aşteaptă şi demisia românului Severin.

Scrisoare adresată Parlamentului European

În atenţia Preşedintelui Parlamentului European, dl. Jerzy Buzek (foto)

Stimate Domnule Preşedinte,

Opinia publică din România a fost dezamăgită de prezenţa unui europarlamentar român, Dl. Adrian Severin, pe lista celor trei europarlamentari care au intrat într-o combinaţie ruşinoasă cu o presupusă firmă de lobby, în spatele căreia se afla de fapt o echipă de ziarişti de la „The Sunday Times".

Din probele video produse de jurnalişti, rezultă că Dl. Severin, asemeni celorlalţi doi europarlamentari implicaţi, „a acceptat plăţi secrete pentru modificarea unor legi ale Uniunii Europene în detrimentul a milioane de cetăţeni ai UE", după cum scrie „The Sunday Times".

În primele două zile de după publicarea informaţiilor, doi dintre cei trei europarlamentari implicaţi, respectiv Dl. Ernst Strasser (Austria) şi Dl. Zoran Thaler (Slovenia), şi-au dat demisia din Parlamentul European.În schimb, Dl. Adrian Severin, sfidând bunul-simţ politic, a anunţat că refuză să demisioneze din Parlamentul European.

De aceea, în numele cititorilor săi, ziarul „Adevărul" - liderul presei quality din România - vă solicită, Stimate Domnule Preşedinte, să folosiţi toate prerogativele Dvs. legale pentru a elimina această anomalie şi, pe cale de consecinţă, a lua de pe umerii noştri, ai românilor, această imensă ruşine, produsă de Dl. Adrian Severin. Am fi bucuroşi să ştim că Dl. Severin, asemeni domnilor Strasser şi Thaler, nu va mai reprezenta o ţară europeană în calitate de europarlamentar.

Vă rugăm să primiţi, Domnule Preşedinte, dovada înaltei preţuiri pe care v-o purtăm.

Bucureşti, 21 martie 2011

Redactor-şef „Adevărul", Grigore Cartianu

image

Click pe imagine pentru a vedea poza la rezoluţie normală

Citiţi şi:

ANI verifică averea lui Adrian Severin

Adrian Severin: "Nu demisionez din Parlamentul European"

VIDEO Liderul socialiştilor europeni, Martin Schulz: Adrian Severin ar trebui să demisioneze din Parlamentul European

Socialiştii europeni au decis în unanimitate excluderea lui Severin/ Martin Schulz îi cere să-şi dea demisia şi din Parlament

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite