Adrian Severin: “Nu demisionez din Parlamentul European”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eurodeputatul Adrian Severin este implicat în scandalul "Mită de la lobbişti"
Eurodeputatul Adrian Severin este implicat în scandalul "Mită de la lobbişti"

Europarlamentarul Adrian Severin a exclus luni varianta demisiei din Parlamentul European, cel puţin până la o discuţie cu liderul socialiştilor europeni, Martin Schultz. "Nu intenţionez să demisionez, nu am o vină a-mi recunoaşte. Orice măsură va putea fi în discuţie după rezultatele anchetei din parlamentul European", a declarat Adrian Severin pentru "Adevărul Europa".

El a precizat că a ajuns la aceeaşi concluzie şi după discuţia cu preşedintele PSD Victor Ponta şi cu preşedintele onorific Ion Iliescu, avută luni.
Severin a mai precizat că dorinţa liderilor de la Bucureşti de a-l îndepărta este "mai mică" decât cea din grupul socialiştilor europeni.

Întrebat dacă are de gând să se autosuspende din funcţiile politice din grupul socialiştilor europeni, după modelul autosuspendării din conducerea PSD, Adrian Severin a afirmat că o asemenea decizie ar putea surveni, eventual, după discuţia cu Martin Schultz.

Liderul socialiştilor europeni, Martin Schulz, a anunţat astăzi, la Bruxelles, că aşteaptă ca europarlamentarul român Adrian Severin să-şi prezinte demisia din Parlamentul European după scandalul în care a fost implicat şi care „afectează credibilitatea instituţiei europene".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite