Robert Negoiţă: Reprezentanţi ai ANAF mi-au cerut 500.000 de euro pentru a evita controalele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Robert Negoiţă susţine că reprezentanţii ANAF i-au cerut 500.000 de euro pentru a evita controale la firmele sale. Deputatul susţine că a refuzat să dea banii, astfel că firmele sale au fost controlate, iar fiscul a instituit sechestru pe bunurile sale.

"Mi s-a sugerat să plătesc o sumă de 500.000 de euro ca să fiu lăsat în pace, altfel o să am probleme mari. Bineînţeles că nu am plătit banii. Au trimis un control abuziv, iar în urma lui mi-au pus sechestru pe proprietăţi şi pe conturi", a afirmat Robert Negoiţă la Antena 3, adăugând că nu are probe. "A fost o discuţie privată. O să îmi consult şi eu avocaţii să văd dacă pot da nume", a adăugat Negoiţă.

CITEŞTE ŞI: Ioan Neculaie: „Mă doare la «başcheţi» de controalele Fiscului“

Negoiţă, acuzat că este dator la stat cu 28 milioane de euro

ANAF a început pe 24 septembrie 2009 un control privind tranzacţiile din sectorul imobiliar realizate de Robert Negoiţă în perioada 2006-2008, pentru a verifica dacă trebuie plătită TVA la aceste operaţiuni.

În urma verificărilor, ANAF considera că Negoiţă datorează bugetului de stat suma de 120 milioane de lei (aproximativ 28 milioane de euro), reprezentând TVA aferentă tranzacţiilor imobiliare derulate în perioada 2006-2008 şi penalităţi. Din totalul obligaţiilor la buget calculate de ANAF, 76,86 milioane de lei sunt TVA, la care se adaugă penalităţi acumulate de 43,75 milioane de lei.

În 22 octombrie, ANAF a decis să pună sechestru pe averea deputatului PSD pentru neplata datoriilor.

Negoiţă a cerut suspendarea sechestrului, însă Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea, în 10 februarie 2010.

Consilier ANAF, reţinut pentru că a cerut mită 1,8 milioane de euro

Afirmaţiile deputatului PSD intervin în contextul în care procurorii DNA l-au reţinut ieri pe Nicolae Adrian Gavrilă, consilier superior în cadrul Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, pentru că a pretins mită, în decurs de patru ani, de 1.800.000 de euro. Denunţătorul este un om de afaceri italian, Antonello Celestini, acuzat că ar fi fraudat statul român cu 40 de milioane de euro. Vezi aici detalii.

Antonello Celestini l-a acuzat şi pe şeful ANAF, Sorin Blejnar, că ar fi fost beneficiarul unei mite de un milion de euro.

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat că nu a luat mită şi că nu intenţionează să îşi dea demisia de la ANAF "atâta timp cât contribui la identificarea unor evaziuni fiscale de 350 de milioane de euro". Vezi aici detalii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite