Ioan Neculaie: „Mă doare la «başcheţi» de controalele Fiscului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan  Neculaie
Ioan Neculaie

Bogaţii Braşovului nu se tem de controalele pe care vrea să le facă ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu. Doi dintre cei mai înstăriţi braşoveni, Ioan Neculaie şi Marcel Butuza, nu se simt ameninţaţi şi declară că „sunt curaţi ca lacrima".

În urmă cu doar câteva zile, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat că persoanele care au averi mari şi care figurează în topul celor mai bogaţi români, reprezintă grupul ţintă al Administraţiei Naţionale a Finanţelor (ANAF), pentru controlul averilor.

Tot Ialomiţianu a menţionat că orice persoană care va cumpăra, în 2011, un obiect de lux cu bani pentru care nu poate aduce acte justificative, va plăti un impozit de 16% din costul acelui bun.

Conform clasamentului întocmit în „Top 500 Forbes", pe anul 2010, omul de afaceri Ioan Neculaie are o avere estimată la circa 100 de milioane de euro. Patronul echipei FC Braşov nu pare interesat de faptul că ANAF vrea să-i controleze averea şi susţine că nu are nimic de ascuns.  

Mă doare în başcheţi de controalele Fiscului. Cei de la ANAF mă pot controla şi în fund, fiindcă nu am nimic de ascuns. De-a lungul timpului am fost controlat şi paracontrolat. La ora asta, pe plan personal sunt falit, nu mai am nimic. Nu mă simt în pericol, întrucât sunt curat ca lacrima.

Organele statului ar trebui să se axeze mai mult pe aparatul bugetar şi pe crearea unor noi locuri de muncă. Oamenii nu au unde lucra, dar statul se ocupă de controale. Nu mă interesează nici cât negru sub unghie ce a declarat Ialomiţianu", a menţionat Ioan Neculaie.

image

„Prinţul asfaltului" din Braşov, Marcel Butuza (foto sus), are o avere de 25 de milioane de euro, conform „Top 500 Forbes", întocmit pe anul 2010. „Mi se pare o măsură foarte bună luată de cei de la ANAF, însă este foarte ciudat că s-a decis să se facă aceste controale abia acum.

Nu ştiu ce se încearcă, probabil o vânătoare de vrăjitoare. Este un lucru ciudat şi cred că anumite persoane sunt vânate. Personal sunt total de acord cu aceste verificări, fiindcă nu am absolut nimic de ascuns", a precizat Marcel Butuza.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite