Sorin Blejnar: "Nu am luat niciun euro mită"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat joi că nu a luat mită şi că nu intenţionează să îşi dea demisia de la ANAF "atâta timp cât contribui la identificarea unor evaziuni fiscale de 350 de milioane de euro".

Citiţi şi: Cum au trecut containerele pentru care s-a luat şpagă la ANAF prin Portul Constanţa

Răfuială mafiotă la nivel înalt / Avocatul şi mita pentru Blejnar

Declaraţiile au fost făcute la postul Realitatea TV.

Întrebat dacă a primit un milion de euro mită, şeful ANAF a afirmat că nu a luat mită "nici măcar un euro" şi a negat acuzaţiile aduse de omul de afacari Antonello Celestini.

Sorin Blejnar a anunţat că nu îşi va da demisia din funcţia de preşedintele al ANAF, atâta timp cât contribui la identificarea unor evaziuni fiscale de 350 de milioane de euro, cât am un plan de management care include restructurare a ANAF-ului, comasarea administraţiei locale şi reducerea evaziunii fiscale".

Oamenii de afaceri plătesc impozite şi taxe. Acest domn Celestini a prejudiciat statul român cu vreo 350 de milioane. Noi nu vorbim de un om de afaceri în acest caz, pentru că oamenii de afaceri în ţara asta plătesc impozite, respectă instituţiile statului şi nu aruncă pete de mizerie asupra carierei oamenilor.

Nu îl cunosc în mediu profesional, informal nici pe domnul Celestini, nici pe domnul avocat. Probabil că sunt nişte oameni care au încercat sau încearcă să înşele. Nu ştia aici dacă este vorba de trafic de influenţă. Pe mine nu m-a căutat nimeni, nu mi-a oferit ceva, nu aş fi primit dacă mi s-ar fi oferit.

Cred că sunt nişte oameni care s-au cunoscut conjunctural cu domnul om de afaceri Celestini şi l-au prostit de cap. L-au prostit şi i-au cerut nişte bani ca să ajungă la cineva. Din câte am văzut eu de prin 2007 , 2008 ei tot cereau bani. Eu nu eram la conducerea instituţiei atunci, a afirmat Sorin Blejnar.

Italianul Antonello Celestini este acuzat că ar fi fraudat statul român cu 40 de milioane de euro.

Procurorii DNA l-au reţinut pe Nicolae Adrian Gavrilă, consilier superior în cadrul Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, pentru că a pretins mită, în decurs de patru ani, de 1.800.000 de euro. Citiţi tot articolul aici.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite