Cum au trecut containerele pentru care s-a luat şpagă la ANAF prin Portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul de corupţie la nivel înalt în Agenţia Naţională de Administrare Fiscală are legături la Constanţa: denunţătorul, omul de afaceri italian Antonello Celestini ceruse tranzitarea unor containere cu 960 tone de tutun prin port.

Şeful Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, Liviu Durbac, a precizat că în noimebrie 2010, atunci când Celestini a susţinut că i s-a cerut mită pentru a se ridica sechestrul de pe nişte containerele cu tutun, pentru ca marfa să poată ajunge fără restricţii în Italia, în vama constănţeană nu a existat nicio situaţie de acest gen.

Blejnar în acuză pe fostul şef al Vămii Constanţa Sud Agigea: „Era un blat general acolo!"

„Au venit 60 de containere cu tutun, din Pakistan. Erau containere la ordin, nu aveau destinatar, şi figurau ca marfă necomunitară. Cu alte cuvinte, vama nu s-a făcut în Constanţa Sud Agigea. La cererea transportatorului, la finele lunii noimebrie, containerele au plecat către Italia“, a precizat Durbac.

Şeful Vămii a explicat că fiecare dintre cele 60 de containere conţinea aproximativ 15-17 tone de tutun şi că nu a existat nici un sechestru asupra lor.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite