Prima reacţie a lui Crin Antonescu după aflarea deciziei CC de invalidare a referendumului: Este o hotărâre nedreaptă. Nu mă retrag din politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crin Antonescu a declarat marţi că va respecta decizia Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului din 29 iulie pentru demiterea lui Traian Băsescu, adăugând însă că hotărârea este "nedreaptă".

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări în timp real declaraţiile lui Crin Antonescu.

- Am luat act de hotărârea CC. Primul lucru care trebuie spus este că atât eu, ca preşedinte interimar, cât şi partidul vom respecta, aşa cum e corect, decizia Curţii. Socotim această hotărâre nedreaptă, pentru că ignoră dorinţa a opt milioane şi jumătate de cetăţeni, ignoră o majoritate a cetăţenilor care ar fi trebuit să constituie cvorumul.

- Chiar dacă respectăm decizia CC, chiar dacă în baza acestei hotărâri Traian Băsescu va redeveni preşedintele României, pentru noi Traian Băsescu nu mai este preşedintele României, nu îl mai recunoaştem. Avem de ales între a recunoaşte o hotărâre a Curţii, pe care legal nu o respingem, şi între voinţa alegătorilor.

- Regimul Băsescu forţează revenirea unui om care a fost delegitimat de majoritatea românilor. Ales cu peste 5 milioane şi destituit de 7.400.000 de români. Nu e vorba de coabitarea cu Traian Băsescu, ci de faptul că aceşti oameni nu mai doresc să coabiteze cu Traian Băsescu. Traian Băsescu poate să coabiteze cu Serviciile Secrete, cu majoritatea Curţii, nu mai poate coabita cu majoritatea corpului electoral.

- Am spus că dacă Băsescu nu va fi demis, mă voi retrage din politică. Nu mă retrag din politică, pentru că Traian Băsescu a fost demis de majoritatea cetăţenilor români. Nu mi-am luat angajamentul de demisie nici în faţa CE, nici în faţa Departamentului de Stat, nici în faţa majorităţii Curţii Constituţionale. Rămân în serviciul oamenilor nedreptăţiţi. Cel care terbuie să demisioneze este Traian Băsescu.

- Eu nu fug în faţa tuturor combinaţiilor de putere pe care Traian Băsescu le face. Cum să plec când doamna Monica Macovei anunţă lista oamenilor politici care trebuie arestaţi? Cum aş putea să le cer acestor oameni să creadă în continuare în democraţie, dacă eu aş fugi? O aştept pe Monica Macovei să mă aresteze! Pe mine şi pe ce care suntem în slujba acestor oameni. Recunoaştem decizia CC, deşi e nedreaptă, pentru că noi nu putem folosi armele regimului Băsescu. Credem în puterea răbdătoare a democraţiei.

- PNL rămâne în serviciul celor 7.500.000 de oameni, cu toată frustrarea pe care o simţim, când ne vedem votul batjocorit. Dragi români, care vă vedeţi votul batjocorit, manifestaţi-vă puterea de cetăţean. Faceţi-vă simţită voinţa şi prezenţa. Nu putem fi la nesfârşit călcaţi în picioare. Sunt pe deplin solidar cu premierul Victor Ponta şi îi chem pe toţi să sprijine acest Guvern.

- Nimeni nu este mai presus de lege, nimeni nu e stat în stat, nici Traian Băsescu, nici Parchetul General, nici Curtea Constituţională! Nimeni nu poate dicta în România ca într-o colonie. Toţi cetăţenii conştienţi, curajoşi trebuie să îşi continue lupta.

- Îmi voi relua activitatea politică. Mai devreme sau mai târziu, regimul Băsescu va cădea. România nu poate fi singurul stat din UE în care cineva din afară să vină să dicteze verdicte, în care oameni desemnaţi să ia decizii atât de importante precum cei din CC să se joace cu legea.

-- Traian Băsescu nu-şi va da demisia, va continua să mintă, propaganda sa plătită din bani publici va continua să mintă. Nu avem de ales. Trebuie să continuăm lupta cu încredere în democraţie, cu convingerea că avem un singur vot, o singură viaţă, o singură ţară.

- PNL, eu, Victor Ponta nu suntem dezamăgiţi, nu ne permitem să fugim, să renunţăm la speranţă. Vom lupta până la capăt şi vom lupta pentru eliberarea ţării de sub regimul Băsescu.

- Niciodată, pentru un om care crede în democraţie nu va fi convingător argumentul: „Taci, înghite, că scade leul!". Nu mă interesează ce spune Mugur Isărescu.

- Legat de decizia Curţii: Am apreciat că sunt şanse infime, coroborând nişte date şi cifre, nişte hotărâri ale Curţii însăşi. Sub orice formă ne-am manifesta nemulţumirea, nu avem altă cale în democraţie decât să respectăm regulile.

- Despre decizia de a nu coabita cu Băsescu: PNL este implicat la guvernare, partidul sprijină Guvernul. Prin Guvern, putem face ceva pentru cetăţenii acestei ţări.

- Cum să-şi apere cetăţenii drepturile? Românii aleg formele sub care îşi apără drepturile prin manifestări civile. Singura mea recomandare este că trebuie să fie unele legale. În rest, nu dau eu sugestii. E o ţară în care nu e suficient ca oamenii să voteze. Votul lor poate fi uşor ignorat, batjocorit.

- Consider că românii l-au demis la referendum pe Traian Băsescu, iar CC a decis altceva.

Zegrean: Curtea a constatat că referendumul e valid în privinţa organizării, dar nu a fost cvorum

Decizia Curţii: Traian Băsescu îşi reia atribuţiile odată cu publicarea deciziei în Monitorul Oficial

Bruxelles: Aşteptăm ca toţi liderii şi toate formaţiunile politice să respecte decizia CCR în privinţa referendumului din România

Borbely: Decizia CC trebuie respectată; Ce s-a întâmplat e un semnal că nu mai putem merge aşa

Zgonea: Vom convoca conducerea Parlamentului după ce primim hotărârea Curţii asupra referendumului

Paleologu: Plecarea lui Antonescu din fruntea PNL, o condiţie necesară pentru însănătoşirea partidului

Stroe: Membrii CCR nu sunt capabili să aplice legea

Udrea: S-a făcut dreptate! Lovitura de stat a eşuat

Mihai Răzvan Ungureanu: Decizia CC putea fi luată din 2 august dacă nu era vasta operaţiune de intoxicare a Curţii


Emil Boc despre hotărârea CCR: Decizia este legală, constituţională şi semnul spre reîntoarcerea la normalitatea politică

Cristian Preda: Salut decizia Curţii

Leul s-a depreciat cu 0,5 bani, după decizia Curţii de invalidare a referendumului

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite