Prețul îndrăznelii? Dan Diaconescu s-a ales cu dosar penal pentru mită electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Diaconescu, preşedintele PP-DD
Dan Diaconescu, preşedintele PP-DD

Liderul PPDD Dan Diaconescu este cercetat pentru mită electorală după ce reprezentanții Consiliului Județean Gorj au înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu o sesizare în care susțin că patronul OTV a oferit bunuri pentru a convinge alegătorii să-l voteze, informează România TV.

Joi seara, înainte să înceapă campania electorală, patronul OTV a organizat la Târgu Jiu un concert. Reprezentanții USL Gorj susțin că în timpul concertului membrii și voluntarii PPDD au împărțit participanților biscuiți, sucuri și mici. De aceea, organizația USL Gorj a făcut o plângere la Serviciul de Urgență 112.

Potrivit România TV, în fața scenei au fost amplasate două ecrane mari pe care rulau mesaje electorale, lucru interzis de lege, fiindcă abia vineri, 9 noiembrie, s-a dat startul campaniei electorale.

Vineri, USL Gorj a făcut o reclamație la Biroul Electoral Județean, care la rândul lui a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Procurorii au demarat o anchetă, iar dacă acuzațiile se confirmă, se va dispune urmărirea penală.

Ordonanța care taie elanul candidaților de a mitui alegătorii

În ședința de marți a Guvernului, s-a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care se clarifică și se precizează care sunt bunurile cu valoare simbolică care pot fi oferite alegătorilor pe parcursul campaniei electorale.

În categoria bunurilor care pot fi oferite alegătorilor intră următoarele obiecte: afișe, pliante, cărți poștale, calendare, caiete, illustrate, pixuri, brichete, chibrituri, insigne, ecusoane, DVD-uri, fanioane, steaguri, căni, pungi, tricouri, șepci, eșarfe, fulare, veste, fesuri, mănuși, pelerine, jachete inscripționate cu însemnele electorale ale formațiunilor politice sau ale candidaților.

Pot intra în categoria bunurilor simbolice care pot fi oferite alegătorilor și alte obiecte, inscripționate cu însemnele electorale ale formațiunilor politice sau ale candidaților, a căror valoare nu depășește 10 lei fără TVA per articol.

Diaconescu anticipa o arestare

Dan Diaconescu a decis să candideze în Colegiul 6 din Târgu Jiu pentru un loc de deputat, fiind principalul contracandidat al premierului Victor Ponta.

Săptămâna trecută, Dan Diaconescu a fost citat la DNA în cazul Oltchim, moment în care patronul OTV a afirmat: "Prefer să fac închisoare din nou pentru eliberarea Oltchimului și mai ales pentru eliberarea municipiului Târgu Jiu. Cred că această citare vin ca urmare a tuturor celor întâmplate în Târgu Jiu".

Joi seara, Victor Ponta a catalogat drept "jignire" pentru locuitorii din Târgu-Jiu modul în care îşi face campanie electoralã liderul PP-DD, Dan Diaconescu, criticând iniţiativa acestuia de a duce moaştele Sfântului Andrei în colegiul în care candideazã la parlamentarele din 9 decembrie.

Diaconescu a mai fost la ”facultate”

În luna iunie 2010, Dan Diaconescu și Doru Pârv au fost reținuți de procurorii anticorupție pentru șantaj și complicitate la șantaj.

Procurorii DNA susţineau la acea vreme că Dan Diaconescu ar fi primit 30.000 de euro şi 4.200 de lei de la primarul comunei arădene Zărand, Ioan Moţ, pentru a nu difuza un material compromiţător despre averea acestuia.

Patronul OTV a fost eliberat câteva zile mai târziu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite