Diaconescu, despre citarea lui la DNA: Câinele de Ponta mi-a făcut-o!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Diaconescu a fost citat luni dimineața la sediul DNA București pentru a da explicaţii cu privire la licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 de milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat, deşi nu a dovedit că deţine această sumă.

UPDATE 11.25 Dan Diaconescu a declarat, luni, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), că a aflat conţinut plângerii formulate împotriva sa legate de licitarea acţiunilor Oltchim, urmând a reveni în faţa procurorilor după ce reclamaţia sa se va conexa cu cea a lui Remus Vulpescu.

"Eu le-am organizat un flagrant delict că vroiau să vândă pe trei milioane de euro unui polonez, pe numele lui Zaremba. Acum să vedem decizia DNA, dacă ei vor folosi acest flagrant împotriva lui Victor Ponta, ar fi o premieră frumoasă să avem un prim-ministru în funcţie arestat. Dacă nu, după 10 decembrie vom avea un al doilea prim-ministru ce va ajunge la închisoare lângă Adrian Năstase", a mai spus Dan Diaconescu, contracandidatul lui Victor Ponta la Camera Deputaţilor, în Colegiul 6 din Târgu Jiu.

"Este a 52-a prezență a mea aici (n.r. - la sediul DNA). La prima, dacă mai țineți minte, am fost și arestat", le-a spus patronul OTV jurnaliștilor. Diaconescu a venit însoţit de doi avocaţi.

Diaconescu a citat-o pe mătușa procurorului Panait, care a murit în condiții suspecte în urmă cu 10 ani, spunând: "Câinele de Ponta mi-a făcut-o". "Nu mor caii când vor câinii", a adăugat liderul PPDD.

Patronul OTV consideră că a fost citat la DNA deoarece candidează în același colegiu cu premierul Victor Ponta.

"Prefer să fac închisoare din nou pentru eliberarea Oltchimului și mai ales pentru eliberarea municipiului Târgu Jiu. Cred că această citare vin ca urmare a tuturor celor întâmplate în Târgu Jiu”, a mai spus Diaconescu.

Liiderul PPDD a declarat că la două zile după ce și-a anunțat candidatura, s-a mutat în Târgu Jiu. Acesta a spus că s-a înscris în cursa electorală în același colegiu cu premierul, pentru a-l înlătura din actuala clasă politică.

Patronul OTV a afirmat că i s-au pus piedici în Târgu Jiu în ceea ce privește campania electorală, afirmând că n-a putut închiria niciun restaurant sau hotel. Acesta a afirmat că "a încercat să închirieze la Târgu Jiu Hotelul Ana" despre care a aflat ulterior că este al primarului, "care are o combinaţie cu Victor Ponta”. "Acolo sunt numai proprietăţile primarului şi ale lui Victor Ponta. Este o adevărată teroare în Târgu Jiu", a mai spus Diaconescu.

 În 22 octombrie, fostul şef al OPSPI, Remus Vulpescu, a dat o amplă declaraţie în faţa procurorilor anticorupţie în legătură cu eşecul privatizării Oltchim, arătând că, atunci când a apărut oferta lui Dan Diaconescu, statul era în proceduri de aducere de fonduri pentru plata angajaţilor şi repornirea unităţii.

Întrebat care este paguba produsă prin neprivatizarea Oltchim şi în ce constă ea, Vulpescu susţinea că aceasta se ridică la aproximativ 200-300 milioane de lei, respectiv suma pachetului de acţiuni.

În legătură cu natura pagubei, Vulpescu arăta că, în acest caz, nu este vorba despre o pagubă neapărat materială, ci de un grav dezechilibru adus instituţiilor statului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite