Ponta: Pot conduce România cu Traian Băsescu la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta

Premierul Victor Ponta afirmă că va putea conduce România, ca prim-ministru, avându-l la Palatul Cotroceni ca preşedinte pe Traian Băsescu.

Întrebat de moderatorul televiziunii publice dacă va putea să conducă ţara, până la alegeri, cu Traian Băsescu la Cotroceni, premierul a răspuns afirmativ.

"Da, voi putea să o conduc ca prim-ministru şi sunt convins că oamenii vor fi alături de USL şi de Guvern", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Victor Ponta a mai spus: Pe 11 iunie Băsescu m-a sunat şi mi-a spus pe un ton agresiv  "Gata, s-a-ncheiat. De astăzi, ies la luptă"

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că el nu va fi niciodată "sclavul" preşedintelui Traian Băsescu, el precizând că nu poate fi ca Vasile Blaga, Mihail Neamţu sau Mihai Răzvan Ungureanu, şi a afirmat că este convins că Traian Băsescu este "incapabil uman" de a dialoga.

Parlamentarii puterii nu vor întârzia citirea deciziei CC şi nu vor invoca cvorumul de plen

Tot la TVR, Victor Ponta a spus că parlamentarii USL nu vor întârzia şi nici nu vor boicota citirea deciziei Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului în plenul celor două Camere şi nici nu vor invoca existenţa cvorumului de plen, deşi formal cvorumul este obligatoriu.

"Pot să vă garantez în ceea ce priveşte PSD, USL, că noi nu vom ridica problema cvorumului, în sensul în care e o perioadă de vacanţe şi poate că nu vor fi atât de mulţi parlamentari. E o formalitate citirea. Nu vom întârzia, nu vom boicota, nu vom invoca noi un artificiu procedural", a spus Ponta, care a precizat că deşi e lider de partid, nu-i poate convoca pe parlamentari din vacanţă.

Întrebat dacă ar fi o problemă lipsa cvorumului de plen, Victor Ponta a spus că "strict formal" ar constitui o problemă, dar, din punctul său de vedere, Parlamentul trebuie doar să asiste la citirea deciziei Curţii Constituţionale, după care decizia se publică în Monitorul Oficial, iar Traian Băsescu revine, ca preşedinte, la Cotroceni.

CCR a decis: Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni

Prima reacţie a lui Crin Antonescu după aflarea deciziei CC de invalidare a referendumului: Este o hotărâre nedreaptă. Nu mă retrag din politică

Conferinţă de presă a liderilor USL: "După decizia de azi s-a dovedit că nu suntem la Putere, suntem doar la guvernare"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite