Conferinţă de presă a liderilor USL: "După decizia de azi s-a dovedit că nu suntem la Putere, suntem doar la guvernare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii USL, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, le-au promis alegătorilor lor că lupta cu "regimul Băsescu" nu va înceta până când acesta nu va fi eliminat.

Conferinţa a început cu declaraţiile lui Crin Antonescu:

"Ceea ce dorim să comunicăm acum, în această formulă, este unitatea USL, care este mai presus de orice îndoială şi este mai puternică decât oricând", a spus Antonescu.

Este o zi grea pentru toţi oamenii care cred în democraţie, un moment de frustrare, de dezamăgire pentru toţi oamenii care cred că votul lor contează. Îndemnul nostru către aceşti oameni este să nu-şi piardă speranţa. Nu avem niciun motiv să ne îndoim de valorile democratice.

Acest vot poate fi ignorat, poate fi schimbat, dar nu la infinit.

USL rămâne fidelă proiectelor sale, cu care se va prezenta la momentul algerilor generale în faţa oamenilor.

Lupta noastră cu Traian Băsescu continuă până la capăt, până când acest regim va fi eliminat.

Prin regimul Traian Băsescu înţelegem instituţii şi oameni care sfidează ceea ce cred şi ceea ce vor oamenii şi care încalcă prin forţă realităţi socio-politice şi democratice.

Cu acest regim USL se va bate până la capăt, până când în România nimeni nu va mai îndrăzni să creadă că poate sfida opinia celor pe care-i conduce.

Despre cei 6 judecători care au decis invalidarea: "Nişte politruci. Până la urmă voinţa oamenilor va învinge", a încheiat Antonescu

Victor Ponta:

"Când am creat alianţa am avut 2 principii şi obiective: bătălia cu Traian Băsescu şi construirea unui nou model de societate, un model mai performant, mai echitabil".

"Ştiam că nu va fi uşoară bătălia. În ianuarie, oamenii care au ieşit în stradă i-au luat lui Traian Băsescu legitimitatea, arătând că nu acceptă să fie umiliţi".

Despre USL şi planurile lor: "În această formulă, colegii noştri au câştigat zdrobitor alegerile locale".

După decizia de azi s-a dovedit că nu suntem la Putere, suntem doar la guvernare. Este o diferenţă enormă!

În noiembrie vom avea majoritatea în Parlament şi vom forma un nou guvern, după care în 2014 vom avea un nou preşedinte, dar un preşedinte al românilor, confirmat prin vot şi nu la masa verde, aşa cum s-a întâmplat astăzi.

Suntem foarte aproape de o victorie a poporului român, sunt foarte încrezător că rezultatul nu a fost anulat, ci doar amânat. Ştie şi Băsescu că modul ruşinos în care se întoarce la Cotroceni, pe uşa din dos.

Fiecare îşi alege modul în care va ieşi din politică, domnul Băsescu a ales un mod ruşinos şi nedemocratic.

Ponta spune că s-au cheltuit milioane de euro pentru campania deşănţată făcută în străinătate, împotriva României.

Premierul despre guvernarea ţării: "Am luat toate măsurile ecoomice necesare, în primul rând am oprit furturile de peste tot de unde fura PDL-ul şi vom face o mare economie". "Şi avem un plan de guvernare pentru perioada 2012 - 2016".

USL va forma, din aceste partide, viitorul Guvern, asta-i foarte clar.

Despre coabitarea cu PDL: "Nu coabitez cu chelnerii. Chelnerii doar aduc ceea ce li se cere... Ce rost are să discut cu chelnerul Blaga. Sau cu chelnerul Ungureanu".

Ponta despre viitoarea relaţie cu preşedintele: "Aşa cum am mai spus, nu voi accepta nicio interferenţă din partea domnului Băsescu".

Premierul despre afirmaţiile judecătorului CCR Aspazia Cojocaru: "Probabil că a fost ameninţată cu puşcăria de către Traian Băsescu".

Victor Ponta anunţă că va face numirea ministrului de justiţie în ultimele momente ale interimatului: "Nu mă interesează ce vrea Băsescu. Mâine seară, preşedinte în funcţie e Crin Antonescu şi e de acord s-o numim pe Mona Pivniceru ministru al Justiţiei".

CCR a decis: Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni

Primele declaraţii ale lui Victor Ponta după invalidarea referendumului: Voi propune Parlamentului o amplă reformă constituţională

Prima reacţie a lui Crin Antonescu după aflarea deciziei CC de invalidare a referendumului: Este o hotărâre nedreaptă. Nu mă retrag din politică

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite