Miniştrii Victor Paul Dobre şi Ioan Rus şi-au dat demisia. Rus: Nu pot accepta ca MAI să fie părtaș la nerespectare legilor în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Rus
Ioan Rus

Într-o declaraţie de presă făcută luni dimineaţa, Ioan Rus şi-a anunţat demisia de onoare din funcţia de ministru de Interne. Totodată, Rus a anunţat că şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, şi-a înaintat demisia.

Rus a spus că s-au făcut presiuni asupra sa, începând cu Traian Băsescu şi până la Crin Antonescu, ceea ce este inacceptabil. ”Nu pot accepta ca MAI să fie părtaș la nimic din ceea ce înseamnă nerespectare legilor în România” , a afirmat fostul ministru de Interne.

Luni dimineață, Rus a precizat că pe listele de la alegerile locale din iunie erau înregistrate 18.292.514 persoane, însă de atunci până la referendum, din diverse motive, numărul persoanelor a scăzut cu peste 20.000.

„Asupra mea și asupra MAI s-au exercitat nenumărate presiuni, discuții şi aprecieri de către politicienii români, începând cu Traian Băsescu și terminând cu Crin Antonescu. Din punctul meu de vedere şi al ministerului, acest lucru este complet inacceptabil", a susţinut Rus.

„Sunt un politician onest şi corect, iar limitele demnității mele mi le stabilesc singur, motiv pentru care astăzi mi-am înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Internelor şi Administraţiei", a adăugat ministrul demisionar.

Rus a subliniat că nu poate accepta ca MAI să fie părtaș la nimic din ceea ce înseamnă nerespectare legilor în România.

Sever Voinescu: Dacă nu demisionează şi Victor Ponta, avem de-a face cu găsirea unui ţap ispăşitor

„Prin efortul tuturor, aceste liste au fost «curăţate» de persoane care nu mai aveau drept de vot. Astfel, pentru referendum au fost pe liste 18.294.514 cetăţeni, cu 21.366 de persoane mai puţin", a spus Ioan Rus referindu-se la listele cu votanţi de la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Ponta prezintă la Cotroceni propunerile pentru noii miniştri la MAI

În opinia lui Ioan Rus, atât referendumul din 29 iulie, cât şi alegerile locale au fost bine organizate de către Ministerul de Interne, acesta argumentând că „modul în care aceste alegeri au fost organizate n-au fost de manieră să suscite critici din partea niciunui partid politic".

În ceea ce priveşte numărul de cetăţeni cu drept de vot, Rus a declarat că pe listele electorale permanente de la referendum figurau 18.294.514 cetăţeni. Fostul ministru a ţinut să precizeze că MAI a informat Curtea că „există unele vulnerabilităţi în legătură cu precizia cu care putem măsura ceea ce înseamnă persoanele care există pe listele electorale".

Şi Dobre a demisionat

După ce şi-a anunţat demisia de onoare, fostul ministru de Interne Ioan Rus a revenit cu o declaraţie în care a spus că şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a demisionat.

Ioan Rus a revenit în faţa presei pentru a face un al doilea anunţ, după cel în care demisiona. Fostul ministru de Interne a spus că liberalul Victor Paul Dobre l-a rugat, fiind în străinătate, să anunţe că demisionează şi el.

Antonescu: Existau motive ca Rus să demisioneze, care ţin de gestiunea referendumului

Gheorghe Flutur: Ce mă îngrijorează este faptul că Ioan Rus vorbeşte de presiuni care vin de la preşedintele interimar

Preda: E bine că Rus şi Dobre au înţeles pericolul în care se află instituţiile statului

Radu F. Alexandu: Demisiile lui Rus şi Dobre, mărturie a presiunilor la care au fost supuşi

Cristian David, vehiculat pentru MAI, iar Chelaru, la Administraţie

Reacția Sulfinei Barbu la dubla demisie din această dimineață, a lui Ioan Rus și Victor Paul Dobre: sper că profesioniştii din MAI vor rezista presiunilor politice

Blaga, despre demisiile miniştrilor: Rus şi Dobre n-au vrut să se mai facă presiuni asupra Evidenţei Populaţiei

Lăzăroiu: Rus a luat României şansa de a intra în Schengen

Igaş: Rus şi Dobre ar fi fost remaniaţi dacă nu şi-ar fi dat demisiile

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite