Blaga, despre demisiile miniştrilor: Rus şi Dobre n-au vrut să se mai facă presiuni asupra Evidenţei Populaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL Vasile Blaga spune că Rus şi Dobre au demisionat fiindcă nu mai voiau "să menţină presiunile" asupra Evidenţei Populaţiei. Liderul democrat-liberal susţine că există peste 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot, iar acest lucru va fi confirmat în curând.

"Ştim câţi suntem. În 10 zile orice naştere e înregistrată în baza de date al ministerului, orice deces e operat", a afirmat preşedintele democrat-liberal. Mai mult, Blaga a anunţat că "populaţia cu dret de vot este de peste 18 milioane, iar confirmarea acestui fapt se va face în zilele următoare".

Despre demisia celor doi miniştri ai Administraţiei, liderul PDL a declarat: "Despre demisia ministrului Administraţiei, Dobre, ştiam de ieri, astăzi am văzut şi demisia lui Ioan Rus, demisia de onoare, şi eu cred că bine au făcut pentru că nu au mai dorit să continue implicarea Ministerului de Interne în acest scandal politic".

"Rus şi Dobre n-au vrut să mai menţină presiunile asupra acestei instituţii (n.r. - Evidenţa informatizată a Populaţiei)", a spus democrat-liberalul. Blaga a adăugat că "în sfârşit, (n.r. - Rus) a spus adevărul: presiunile foarte mari pe care le face USL asupra Ministerului de Interne şi presiunile pe care, iată, şi preşedintele interimar le face, care cred că-i place jucăria de la Cotroceni. Şi ar vrea să rămână cât mai mult acolo".

Blaga are încredere în informaţiile furnizate de către MAI, spunând că "datele de acolo sunt extrem de corecte. Se actualizează în permanenţă".

Întrebat dacă crede că şi preşedintele suspendat a făcut presiuni asupra MAI, aşa cum a declarat fostul ministru de Interne, Blaga a replicat: "Cred că asta e încercarea lui Rus de a băga totul în aceeaşi oală".

"Cum poate preşedintele suspendat să facă presiuni asupra MAI? Am înţeles că a avut grijă domnul Antonescu să-i ia şi telefoanele de la STS. Nici măcar nu mai putea da un telefon", a mai spus Vasile Blaga.

Blaga a amintit că Curtea Constituională a cerut Guvernului să renunţe la mini-recensământul anunţat în şedinţa de Guvern de pe 3 august. De asemenea, Curtea a cerut Cabinetului Ponta să ia în considerare listele actualizate de la referendum.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite