Reacția Sulfinei Barbu la dubla demisie din această dimineață, a lui Ioan Rus și Victor Paul Dobre: sper că profesioniştii din MAI vor rezista presiunilor politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sulfina Barbu
Sulfina Barbu

Ioan Rus şi Victor Paul Dobre au demisionat din cauza"presiunilor din propriile partide politice, şi anume partidele din USL", a declarat vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a declarat, azi, pentru Mediafax. cu aceeași ocazie, ea și-a exprimat speranța că profesioniștii din MAI vor rezista presiunilor politice.

Demisia celor doi are la bază presiunea din partea propriilor partide politice. "Evident că USL exercită presiuni asupra Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) pentru modificarea cifrelor la care să se raporteze decizia referendumului. Atât ministrul Ioan Rus cât şi Victor Paul Dobre au demisionat din cauza presiunilor din propriile partide politice, şi anume partidele din USL. Îmi exprim speranţa că profesioniştii din MAI vor rezista presiunilor politice şi vor respecta legea", a precizat Sulfina Barbu.

Ioan Rus  şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor în această dimineață, motivându-și gestul cu faptul că, în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni, începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

Ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, și/a dat și el demisia azi,cu precizarea că va preciza altă dată "din motive personale" care l-au determinat să ia această decizie.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu a avut nicio discuţie cu Ioan Rus, nici directă, nici la telefon, dar au existat motive pentru ca acesta să demisioneze, legate de gestiunea pe care Ministerul de Interne o avea de făcut la referendum.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite