Preda: E bine că Rus şi Dobre au înţeles pericolul în care se află instituţiile statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PDL Cezar Preda a declarat, astăzi, că este bine că Ioan Rus şi Victor Paul Dobre au înţeles, în ceasul al doisprezecelea, pericolul în care se află instituţiile şi au demisionat pentru a nu se dezonora MAI, la presiunile lui Victor Ponta şi Crin Antonescu, notează Mediafax.

"Demisiile lui Ioan Rus şi Victor Paul Dobre reprezintă rezultatul firesc al presiunilor pe care Ponta şi Antonescu le-au făcut asupra MAI. Ne-au semnalat de ieri că MAI este presat să facă o acţiune care nu are temei legal şi pentru a proteja ministerul miniştrii şi-au dat demisia. E mai bine că în ceasul al doisprezecelea ministrul Ioan Rus şi ministrul Victor Paul Dobre au înţeles pericolul în care se află instituţiile statului şi şi-au prezentat demisiile pentru a nu se dezonora şi pentru a nu dezonora ministerul la presiunile lui Ponta şi Antonescu", a precizat Cezar Preda.

Ioan Rus a anunţat, astăzi, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

Ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, şi-a înaintat şi el demisia din funcţie, precizând că a făcut acest lucru "din motive personale" şi că va comenta mai mult "altădată".

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a arătat, astăzi, că nu a avut nicio discuţie cu Ioan Rus, nici directă, nici la telefon, dar au existat motive pentru ca acesta să demisioneze, legate de gestiunea pe care Ministerul de Interne o avea de făcut la referendum.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite