UPDATE Şeful ANAF, Sorin Blejnar, cercetat penal. Boc: Nu am nicio informaţie despre anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, este cercetat penal, informează RTV.

UPDATE, sâmbătă, 4 februarie 2012, ora 11.45:

Prim-ministrul Emil Boc a declarat astăzi că nu ştie nimic despre ancheta DNA în cazul lui Sorin Blejnar. "Nu am fost informat despre aşa ceva. Nu am nicio informaţie, nu pot să comentez", a declarat Emil Boc în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, după şedinţa comandamentului de iarnă.

Procurorii DNA au deschis un dosar nou pe numele lui Sorin Blejnar şi al lui Codruţ Marta, fostul său şef de cabinet, pentru instigare la evaziune fiscală, scrie rtv.net.

Şeful Fiscului apare în acest dosar ca protector al celei mai mari reţele de contrabandă cu motorină şi benzină. Capul reţelei este Attila Peter Racz, unul dintre cei mai prolifici importatori de petrol la negru din România, care are legături şi cu mafia italiană. Afacerile suspecte ale lui Racz au intrat încă de anul trecut în atenţia procurorilor anticorupţie. DNA a dispus în decembrie 2011 trimiterea în judecată a petrolistului orădean pentru constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la evaziune fiscală şi trafic de influenţă. Citeşte mai multe AICI

Șeful ANAF percepea mită pentru fiecare cisternă cu motorină care intra în țară, cerând 25, 30 de euro pentru fiecare tonă.

Sorin Blejnar a dat-o în judecată pe Diana Severin, fostă şefă a Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova, după ce aceasta l-a numit la începutul anului 2011 pe actualul şef al ANAF ca fiind „Regina" din spatele afacerilor de corupţie din vămi. Ea l-a mai acuzat pe Blejnar că ar fi exercitat presiuni asupra ei, cât a fost la conducerea vămii pentru a închide ochii la actele de corupţie. Citeşte mai multe AICI

Numele şefului ANAF a apărut în rechizitoriul lotului 2 de la Moraviţa, în luna iunie a anului trecut.

Unul dintre inculpaţii din dosarul şpăgilor de la Vama Moraviţa a făcut un denunţ prin care arăta că mita colectată în vămi era distribuită printr-un sistem piramidal până la vârful ierarhiei. Potrivit unor surse, procurorii au pornit de la aceste informaţii şi au disjuns materialul de urmărire penală faţă de mai mulţi şefi din Poliţia de Frontieră şi ANAF, printre care chestorul Ioan Buda şi Sorin Blejnar.

Contactat de redactorii adevarul.ro, Sorin Blejnar nu a răspuns la telefon.

Citeşti şi:
Petrolistul orădean Racz Attila, trimis în judecată pentru evaziune fiscală de 20 de milioane de euro

Cum a ajuns numele lui Sorin Blejnar, şeful ANAF, în dosarul "şpagă la Moraviţa": un traficant de ţigări a făcut mărturii incendiare

Şeful Fiscului are dosar penal

Ameninţări la adresa fostei şefe de la Vama Ploieşti, Diana Severin: „Se întâmplă frecvent accidente de circulaţie, posibil chiar azi, până la orele 16.00"

Diana Severin, fosta şefă a Vămii Ploieşti, a fost ameninţată cu sabia

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite