Sorin Blejnar a fost la Ploieşti pentru procesul intentat Dianei Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Blejnar, preşedintele ANAF, a fost azi la Judecătoria Ploieşti, la al patrulea termen al procesului pe care acesta l-a intentat Dianei Severin, fosta şefă a vămilor din Prahova, pentru calomnie.  Aceasta nu s-a prezentat, iar următorul termen al procesului a fost fixat pe 16 ianuarie.

Venit la ora 9, Sorin Blejnar a stat în sala de judecată mai puţin de 15 minute, deoarece Diana Severin, partea reclamată, nu s-a înfăţişat. Ca atare, cauza a fost amânată, iar următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 16 ianuarie 2012.

„După cum se vede, eu am venit la acest termen al procesului pentru că nu vreau să sfidez instanţa. Am făcut deplasarea tocami de la Bucureşti iar dânsa nu poate veni de la câteva sute de metri. Ce să mai spun, această persoană continuă linia clasică a aruncatului pietrei în baltă, şi apoi refuză se dea explicaţii pentru gestul său. Sper ca instanţa să îşi facă datoria şi să judece ca atare aceste fapte", a declarat Blejnar, la ieşirea din sală.

Diana Severin, fostă şefă a Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova în 2009, l-a numit la începutul acestui an pe actualul şef al ANAF ca fiind „Regina“ din spatele afacerilor de corupţie din vămi. Ea l-a mai acuzat pe Blejnar că ar fi exercitat presiuni asupra ei, cât a fost la conducerea vămii pentru a închide ochii la actele de corupţie.  

Citiți și:

Diana Severin a fost amenințată cu sabia

Sorin Blejnar a dat-o în judecată pe Diana Severin

Diana Severin a fost director al DJAOV Prahova în perioada mai 2009-iulie 2009 şi august 2009-decembrie 2009, ocupând postul în urma unor concursuri. Aceasta l-a precedat în funcţie pe Cornel Costea, directorul arestat pentru corupţie şi luare de mită.

Sorin Blejnar a acţionat-o în instanţă pe fosta şefă a vămilor din Prahova în răspundere civilă delictuală, adică pentru repararea prejudiciului ce decurge din afirmaţiile Dianei Severin.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite