Vîntu internat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, cu o zi înainte de proces

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Ovidiu Vîntu s-a internat luni, la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, din Bucureşti, cu doar o zi înainte de începerea procesului. Reprezentanţii spitalului au confirmat astăzi internarea lui Vîntu, al cărui dosar penal pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa va fi judecat marţi, 25 ianuarie, de către Tribunalul Bucureşti.

SOV s-a internat luni, 24 ianuarie, la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, din Capitală, după ce şi-a fracturat rotula săptămâna trecută. Din acest motiv, el a revenit la spital pentru a efectua investigaţii medicale suplimentare, potrivit Mediafax.

Citeşte şi:
SOV: Dacă aş vrea să fug de justiţie, "m-aş duce să prind peşte în Caraibe"

Thomas Brunner specialist cardiolog: „Vîntu poate fi operat şi în România"

Internarea are loc cu doar o zi înainte de începerea procesului. Marţi, 25 ianuarie, Tribunalul Bucureşti va judecat un nou termen în dosarul penal în care Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de favorizarea infractorului, în acest caz Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.

"Astăzi, dl. Sorin Ovidiu Vîntu s-a internat în Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, conform indicaţiilor de la consultul din data de 17 ianuarie 2011 (...). Motivul actualei internări este evaluarea completă a leziunii osoase si a riscului anestezico-chirugical în vederea unei potenţiale intervenţii chirurgicale pentru fractura de rotulă", a transmis biroul de presă al Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti.

"Săptămâna trecută am suferit o ruptură la rotulă şi evident după şapte-opt zile era nevoie să fac investigaţii ca să vedem dacă este nevoie de operaţie", a declarat Sorin Ovidiu Vîntu, fără să precizeze dacă se va prezentat mâine la Tribunalul Bucureşti, informează Mediafax. Totodată, Sorin Ovidiu Vîntu a fost citat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde urma să fie audiat ca martor în dosarul privind rambursarea ilegală de TVA în cazul unor motoare cumpărate de la UCM Reşiţa. Omul de afaceri nu s-a prezentat la DNA pentru a fi audiat ca martor.

SOV a fost citat în dosarul evaziunii fiscale de 60 de milioane de euro de la UCM Reşiţa

La începutul săptămânii trecute, medicii au stabilit că, în urma unei căderi accidentale, Vîntu suferise o "fractură cominutivă de rotulă dreaptă cu deplasare, cu escoriaţie pretibială dreaptă".

La două zile de la atribuirea diagnosticului, România Liberă a publicat un editorial intitulat "Exclusiv: Vîntu se va îmbolnăvi pe 25 ianuarie", care nota: "La ce probleme are, Sorin Ovidiu Vîntu se poate îmbolnăvi, de fapt, în orice moment". Potrivit editorialului, Sorin Ovidiu Vîntu va lipsi la următorul termen al procesului (marţi, 25 ianuarie, n.r.) în care este acuzat că l-a favorizat pe Nicolae Popa în frauda FNI.

Într-un comunicat de presă dat publicităţii pe 19 ianuarie, omul de afaceri a replicat: "Dacă aş dori să fug de justiţie, nu m-aş refugia într-un spital din România, ci m-aş duce să prind peşte în Caraibe".

"Desi nu precizează nicăieri în articolul care vorbeşte mult despre sănătatea mea, suspectez că domnul acesta ştia că, acum două zile, am suferit un accident: o triplă fractură de rotulă care mă imobilizează la pat vreme de trei săptămâni."

"Vă asigur că starea mea de sănătate nu are nicio legătură cu acest simulacru de proces. V-aţi obişnuit, probabil, cu indivizi care apar în faţa instanţelor să reclame fie amestecul politicului, fie starea de sănătate. De aceea, nu voi invoca nici amestecul lui Băsescu, nici starea mea de sănătate. Drept urmare, vă asigur că sunt sănătos tun şi bun prieten cu Traian Băsescu", a continuat Vîntu.

Pe aceeaşi temă:
Lui Vîntu i s-a făcut rău în sala de judecată

Ce căutau „stenogramele Vîntu" în dosarul Popa

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite