Ce urmează după demisia lui Blaga? Petre Roman: „PDL-ul se îndreaptă spre distrugere"/Mugur Ciuvică: „Urmează bătălii în partid"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demisia lui Vasile Blaga de la conducerea Ministerului de Interne anunţă, spun analiştii politici, vremuri tulburi în Partidul Democrat Liberal.

Constatin Igaș așteaptă să depună jurământul pentru funcția de ministru de interne

„Demisia lui Vasile Blaga din funcţia de ministru de Interne complică foarte tare lucrurile în PDL", a declarat analistul Bogdan Teodorescu pentru adevarul.ro.

„Este clar pentru toată lumea că, în acest moment, există două grupuri rivale în PDL - grupul Udrea şi grupul Blaga. Iar ultimul a suferit înfrângere după înfrângere: a avut trei miniştri în Guvern (Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu - n.r.), acum nu mai are niciunul. În schimb, Blaga şi Videanu ocupă încă funcţii înalte în PDL. Cred că grupul Udrea va merge mai departe şi va încerca înlăturarea acestora şi din structurile de conducere ale partidului", a adăugat Bogdan Teodorescu. Citeşte aici comentariul complet al lui Bogdan Teodorescu!

Analistul politic Adrian Moraru spune că următoarele zile vor fi marcate de bocete şi vaiete în Partidul Democrat Liberal. El recomandă celor care urmăresc evenimentele politice să se întoarcă la ce scria presa în 1999 despre mineriada de la Costeşti. „Blaga de acum îmi aduce aminte de Dejeu, la fel de fioros ca imagine şi vorbe, dar un pechinez la fapte. La fel cum s-a supărat acum Traian Băsescu, aşa a procedat şi preşedintele Emil Constantinescu. Nu învăţăm nimic din istorie", a mai spus Adrian Moraru.Citeşte aici comentariul complet al lui Adrian Moraru!

Petre Roman, primul premier al României post-revoluţionare, atacă în termeni duri reacţiile preşedintelui Traian Băsescu la mitingul de vineri al poliţiştilor.

„Raportarea lui Traian Băsescu la mitingul poliţiştilor este cel puţin absurdă. Prin declaraţiile sale dă de înţeles că n-ar mai fi nevoie de forţe de ordine în această ţară. S-a dezis de ele, dar forţele de ordine sunt extrem de importante într-o democraţie. Este un lanţ al absurdităţilor. Traian Băsescu se dezice de tot mai multe categorii sociale şi mă întreb dacă nu cumva noi, populaţia acestei ţări, suntem cei care trebuie să ne dezicem de Traian Băsescu şi nu invers", a declarat Petre Roman pentru „Adevărul". Fondator al Partidului Democrat (PD), transformat ulterior în Partidul Democrat Liberal (PD-L), Petre Roman se arată sceptic faţă de viitorul acestei formaţiuni politice: „Mă doare ceea ce se întâmplă cu PD-L-ul ca partid, pentru că tocmai eu l-am fondat. Era, la un moment dat, cel mai simpatizat partid din România, iar acum a ajuns să fie cel mai urât. Citeşte aici comentariul complet al lui Petre Roman!

„Nu mă surpinde demisia ministrului de Interne. Era previzibilă după atacul preşedintelui Traian Băsescu împotriva poliţiştilor şi mai ales după cererea lui expresă adresată Guvernului de a rezolva problema. Din punctul meu de vedere, încă de vineri poziţia lui Vasile Blaga se cutremura, iar de duminică era clar că nu mai avea soluţii de ieşire", a declarat analistul Cristian Pârvulescu pentru adevarul.ro. Cristian Pârvulescu susţine că demisia lui Blaga n-ar trebui, „în mod normal, să aibă niciun efect asupra MAI. Citeşte aici comentariul complet al lui Cristian Pârvulescu!

Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului pentru Investigaţii Politice, l-a criticat dur pe şeful statului pentru reacţia sa faţă de mitingul de vineri al poliţiştilor.
„Scandalul dă un semnal prost pentru cei care trăiesc în România, pentru că suntem conduşi după nevrozele unei singure persoane, mă refer la Traian Băsescu. Dacă se supără, întrerupe relaţiile instituţionale sau dă ordin să fie schimbat un ministru", spune Mugur Ciuvică. Citeşte aici comentariul complet al lui Mugur Ciuvică!

Intervenţia preşedintelui Traian Băsescu de ieri după-amiază, în care a motivat renunţarea la serviciile de protecţie ale Poliţiei, a fost un semnal clar că şeful statului doreşte schimbarea lui Vasile Blaga de la Interne, consideră politologul Alfred Bulai.

„Traian Băsescu a obţinut ceea ce n-a reuşit să obţină la ultima remaniere: îndepărtarea lui Blaga, ultimul din grupul greilor PDL aflaţi în Guvern", adaugă el.Citeşte aici comentariul complet al lui Alfred Bulai!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite