Petre Roman: „Băsescu e absurd. A dat de înţeles că n-ar mai fi nevoie de forţe de ordine în această ţară"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petre Roman, primul premier al României post-revoluţionare, atacă în termeni duri reacţiile preşedintelui Traian Băsescu la mitingul de vineri al poliţiştilor.

„Raportarea lui Traian Băsescu la mitingul poliţiştilor este cel puţin absurdă. Prin declaraţiile sale dă de înţeles că n-ar mai fi nevoie de forţe de ordine în această ţară. S-a dezis de ele, dar forţele de ordine sunt extrem de importante într-o democraţie. Este un lanţ al absurdităţilor. Traian Băsescu se dezice de tot mai multe categorii sociale şi mă întreb dacă nu cumva noi, populaţia acestei ţări, suntem cei care trebuie să ne dezicem de Traian Băsescu şi nu invers", a declarat Petre Roman pentru „Adevărul".

Roman consideră că demisia lui Vasile Blaga din funcţia de ministru de Interne este, fără discuţie, o decizie politică: „Din toată desfăşurarea acestei poveşti aş putea spune că domnul Blaga era şi responsabil, şi solidar faţă de cei care au protestat. Trebuia să gestioneze forţele de ordine cu mult mai puţini bani şi, aflându-se în această situaţia delicată, şi-a asumat răspunderea şi a demisionat. Este, cu siguranţă, o decizie politică şi nu una personală".

„PDL-ul se îndreaptă spre distrugere"

Fondator al Partidului Democrat (PD), transformat ulterior în Partidul Democrat Liberal (PD-L), Petre Roman se arată sceptic faţă de viitorul acestei formaţiuni politice: „Mă doare ceea ce se întâmplă cu PD-L-ul ca partid, pentru că tocmai eu l-am fondat. Era, la un moment dat, cel mai simpatizat partid din România, iar acum a ajuns să fie cel mai urât. Este un partid care se îndreaptă spre distrugere. Destrămarea acestei guvernări continuă şi ea într-un ritm galopant. Acest Guvern este tot mai puţin un Guvern şi tot mai mult o formulă stranie de conducere care i se subordonează lui Traian Băsescu". Mihai Voinea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite