UPDATE Liviu Dragnea, pus sub învinuire de DNA în dosarul referendumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea, în vizorul procurorilor DNA în dosarul fraudelor electorale
Liviu Dragnea, în vizorul procurorilor DNA în dosarul fraudelor electorale

Secretarul general al PSD Liviu Dragnea a fost pus sub învinuire de procurorii DNA în dosarul referendumului, fiind acuzat că a adus zecii de mii de persoane în secțiile de votare pentru a asigura o prezență la vot necesară îndeplinirii cvorumului.

UPDATE 14.20 Referitor la învinuirea lui Liviu Dragnea în cazul referendumului, preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a declarat, joi, că justiţia a început să-şi facă treaba şi toţi cei care greşesc plătesc. „Nu cunosc detalii din dosar, ceea ce pot să vă spun este că, în această ţară, justiţia a început să-şi facă treaba şi toţi care greşesc plătesc. Nimeni nu este mai presus de lege“, a precizat Videanu, într-o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde a declarat, în acelaşi caz, că nu ar trebui sancţionat nimeni pentru rezultatul la referendum, prioritatea liberalilor fiind pregătirea serioasă pentru alegerile parlamentare, "mult mai grele" decât se aşteaptă partidul.

Frunzăverde: Nu trebuie sancţionat nimeni pentru referendum

Videanu, referitor la audierea lui Dragnea: Nimeni nu este mai presus de lege

UPDATE 11.35 Dragnea a declarat că procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă "nişte învinuiri" în cazul privind referendumul, el urmând să revină" în următoarele două săptămâni" pentru a da o declaraţie.

"Ceea ce am, făcut noi au făcut toate partidele şi fac tot timpul, pentru că fiecare partid are dreptul legal să primească informaţii cu ceea ce se întâmlplă de la membrii săi", a declarat Liviu Dragnea.

Principala acuzaţie adusă de procurori ar fi că "s-a asociat cu mii şi zeci de mii de persoane pentru a asigura la vot o prezenţă mai mare de 50 plus unu", la referendumul din 29 iulie 2012, a spus Dragnea, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

"În cuvinte mai simple, eu unt chemat la DNA, pentru că alături de milioane de români, am fost să votez la referendum", a mai spus Liviu Dragnea.

Secretarul general al PSD a precizat că joi s-a prezentat la DNA, pentru a luat la cunoştinţă învinuierea prevăzută de articolul 13 din Legea 78/2000 prividn fapte de corupţie şi că "în următoarele două săptămâni va reveni pentru a da declaraţie în legătură cu această acuzaţie", scrie Mediafax.

Întrebat de jurnalişti dacă acest dosar penal ar putea reprezenta o formă de răzbunare a lui Traian Băsescu, Liviu Dragnea a spus: "Este o certitudine asta".

UPDATE 10.35 Procurorii îl acuză pe Dragnea că şi-a folosit influenţa şi autoritatea pentru a-i determina pe primarii şi pe şefii de secţii de votare din judeţele din sudul ţării să încalce legea, în calitate de coordonator al campaniei naţionale a PSD pentru referendumul din 29 iulie. Aceasta, în scopul de a atinge obiectivul de prezenţă la vot de 60%, informează TVR Info.

UPDATE 9.50 Liviu Dragnea a ajuns la sediul DNA. "Ce vă pot spune este că eu am condus o campanie în mod legal", le-a spus Dragnea jurnaliştilor la intrarea în sediul DNA.

Secretarul general al PSD spunea că nu fusesecitat până pe 22 august de anchetatorii anticorupţie în vreun dosar privind referendmul. Tot atunci adeclarat că se va duce la DNA dacă va fi chemat de procurori „pentru că a votat”.

"Nu pot să mă duc la DNA de capul meu. Dacă trebuie să fiu chemat la DNA că am mers la vot, sigur, o să-mi asum lucrul ăsta, dar pentru altceva nu văd de ce să fiu chemat", spunea Dragnea.

În 14 august, Direcţia Naţională Anticorupţie informa că procurorii fac cercetări în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului din 29 iulie, dar că, având în vedere stadiul anchetelor, nu poate furniza date suplimentare.

Mai multe informaţii despre acest caz, aici:

Liviu Dragnea audiat la DNA în dosarul referendumului

Cum se vor împărţi colegiile la parlamentare între USL şi UNPR

Învăţăturile lui Dragnea către primarii PSD-işti

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite