Cristian Andrei: Băhăian a dat dovadă de sensibilitate prin modul de omorâre a victimelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Piciog, lângă groapa în care a fost găsit Petre Captalan
Ilie Piciog, lângă groapa în care a fost găsit Petre Captalan

Prezenţa în primele pagini ale ziarelor a două cazuri, cel al Cordunenilor de la Iaşi şi cazul Băhăian, a generat mai mute semne de întrebare. Trăim o revoluţie a felului de operare al delicvenţilor care trebuie să ne sperie?

Citiți și: Buzoianul care l-a adus pe locotenentul lui Băhăian la Gloria Buzău a plecat din ţară

Psihologul Cristian Andrei crede că Băhăian a dat dovadă de o anumită sensibilitate prin modul de a se suprima viaţa celor patru victime. Faptul că nu a vrut să îi omoare direct indică faptul că nu a dorit să se afle în apropierea lor în momentul în care îşi termină viaţa.

"Este ca şi cum am duce nişte pui de pisică în stradă pentru a scăpa de ei. Preferăm să îi lăsăm în frig să se chinuie din cauza frigului şi a foamei în loc să îi omorâm noi, deşi ştim că se chinuie mai mult aşa", a declarat Cristian Andrei la Realitatea TV.

Psihologul Florin Gheorghe consideră că "este nevoie de un institut de crimonologie care să studieze fenomenul, să prevină criminalitatea. Demoralizarea cetăţenilor este unul dintre efectele acestor lucruri".

"În lumea delicvenţilor lucrul care sperie cel mai mult este faptul că unul dintre ei este prins şi ajunge la închisoare. Faptul că acesta este eliberat la scurt timp dă un semnal celorlalţi delicvenţi", este de părere Florin Gheorghe.

"În România, una dintre valorile naţionale este şmecheria. Când treci de justiţie eşti mai puternic decât preşedinetle sau unele autorităţi, care se împiedică de lege pentru a-şi face meseria", crede Constantin Dudu Ionescu, fost ministru de Interne.

O reţea mafiotă asemănătoare celei a lui Băhăian a fost anihilată astăzi în Galaţi. 30 de arestări în acest caz


Faptul că la scurt timp au fost făcute publice două cazuri care au îngrozit nu înseamnă că abia acum delicvenţii îşi dezvoltă modul de a opera, ci doar că abia în acest moment este mediatizat.

"De abia acum se află de acest mod de a-şi face singuri dreptate. Aceste acţiuni care apar la televizor chiar îi descurajează. Ceea ce se întâmplă zilele aceste nu este un început, este o continuare. Bucureştiul dă un bun exemplu", este de părere Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei. 

"Bucureştiul este una dintre cele mai sigure capitale europene. La peste un milon jumate dintre apelurile la 112, Poliţia Capitalei a soluţionat peste 250.000 dintre ele", a mai spus Ciocan la Realitatea TV. 


Cristy Mârşanu, avocat fraţilor Corduneanu, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV a declarat: "Iniţial au făcut doar faimă României prin participarea la evenimente sportive, apoi sunt câteva scandaluri, însă fără nicio condamnare.

Nu se vorbeşte de niciun tercut infracţional bogat. Agravant este modul în care mass media prezintă această situaţie pentru că este vorba de un grup. În afară de acţiunea de a se grupa, nu se găseesc două elemente infracţionale la două persoane
".

CITIȚI PE ACEEAȘI TEMĂ:

Clanul mafiot al lui Băhăian a lovit şi la Galaţi!

Clanul lui Corduneanu a santajat o judecătoare şi un procuror din Galaţi

Ioan Vivi Fizidean a fost condamnat la 12 ani de închisoare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite