Vîntu către fostul director Realitatea TV: „Poporul ăsta s-a tâmpit de-a dreptul, prostimea asta încă ţine cu imbecilul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din stenogramele consemnate în dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, cu jurnaliştii angajaţi la trustul pe care îl patronează, reiese tipul de trust pe care îl vrea: "o construcţie foarte eficientă, care să răspundă comenzilor economice la care este supusă"

"S-a terminat cu glumele de genul independenţă editorială, să îmi pot face eu şmenurile.Întâmplarea fericită pentru voi face că interesele lui Sorin Ovidiu Vîntu sunt doar interese de business. Nu mai am alte afaceri în România. Singurul meu interes de business în România este presa. Deci dacă eu spun că am un interes, înseamnă că trustul acesta de presă are acest interes. Deci orice urmă de dizidenţă să ştii că se sancţionează cu desfacerea contractului de muncă. Are toată lumea libertatea de pe lume: poate pleca când vrea dacă nu-i convine. Noi nu ţinem pe nimeni legat cu funia, cu cătuşele de scaun sau de colţul mesei. Dar nici nu mai concep de-acuma, nu mai concep un alt tip de abordare a acestui trust de presă. In totalitatea lui", declara Sorin Ovidiu Vîntu într-o discuţie cu Doru Buşcu, de la Academia Caţavencu.

Vîntu despre prezidenţialele din 2009: "Mi-am scos oştile, nici măcar pe scandalul FNI nu mi-am scos armata regulat"

S.O.VÂNTU - Rar mi se întâmplă. Mi-am scos oştile regulate din cazărmi, nici măcar pe scandalul FNI nu mi-am scos armata regulat. Am lucrat numai cu ostaşii.
CĂTĂLIN POPA - (râde - n.n.).
S.O.VÂNTU - Da. De data asta... multă prostime, dat fiind faptul că poporul ăsta s-a tâmpit de-a dreptul, prostimea asta încă ţine cu imbecilul şi trebuie să-i degajăm prostimea.
CĂTĂLIN POPA. - Da.
S.O.VÂNTU - I-o degajăm f... în gură să-l f... Hai, te pup! Pa!
CĂTĂLIN POPA. - Drum bun! Pa!" Vezi aici discuţia dintre cei doi.

Cătălin Popa, după publicarea interceptărilor din dosarul SOV: Ce relevanţă au asemenea interceptari? Cred ca s-a făcut un abuz

După publicarea stenogramelor din dosarul SOV, Cătălin Popa, fost director la Realitatea TV, a declarat că interceptările convorbirilor dintre el şi patronul trustului nu îşi au locul în dosarul în care omul de afaceri a fost trimis în judecată şi că de fapt miza este binecunoscutul război Sorin Ovidiu Vîntu - Traian Băsescu. Vezi aici declaraţia lui Cătălin Popa

Vîntu către preşedintele trustului Realitatea: "Războiul real a început cu Băsescu când am început să ne luăm de Ioana Băsescu, să o f... pe aia în gură"

La 6 martie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu ia legătura cu Sergiu Toader, către preşedintele trustului Realitatea-Caţavencu.
S. O. VÎNTU: Băi, tati, noi, adică eu aveam o relaţie de non combat cu Băsescu. Războiul real a început cu Băsescu din momentul în care a apărut pe Realitatea Tv două fete cinci palate şi am început să ne luăm de Ioana Băsescu, să o f... pe aia în gură până la loc comanda, chestie care l-a deranjat pe părintele Ioanei Băsescu în mod vizibil, spunând: Păi, f... morţii mă-ti, una vorbim, başca ne înţelegem, mi-o tragi pe la spate, băi, Manea slutul şi urâtul? Eu ce p... mea ţi-am făcut să te iei de copilul meu în halul ăsta?, reacţie pe care ai fi avut-o şi tu, aş fi avut-o şi eu, când e vorba de copilul meu.
S. TOADER: Corect.
S. O. VÎNTU: Mai ales când ştiu cum mi l-a dat pe Mihai afară din Deltă, da?
S. TOADER: Da.
S. O. VÎNTU: Bă, aveam o relaţie bună cu el şi mă trezesc că-mi trage o muie şi-mi şi transmite ţi-am tras-o prin gură. Păi băi, p..., una ne-am înţeles, alta faci? Nu e normal ca organizaţia, în momentul în care avem interese clare, de business, nu de altă natură, că totul se reduce la business, tati, să poată funcţiona corect? Avem o înţelegere cu Băsescu, trebuie să fim capabili să o respectăm, fără să manipulăm nimic, ci pur şi simplu printr-o dispoziţie în staţie, începând de astăzi suntem tovarăşi cu Băsescu. Punct şi de la capăt, aşa se joacă jocul ăsta, că altfel te surprinzi... Azi eşti în poziţia în care toată lumea te urăşte, pentru că n-ai fost clar şi precis într-o parte sau alta. Ai mers ca pişatul boului. Am decis că luptăm împotriva lui Băsescu, toată organizaţia trebuia să lupte împotriva lui Băsescu cu toate armele.
S.O. VÎNTU: Ăsta este modul de abordare corect, pe care trebuie să-l adoptăm. Ei au transformat-o iarăşi într-o cauză, dar nu e o cauză personală. Te rog să mă crezi că mie, mititelul Boc mi-e simpatic. Ai cuvântul meu de onoare, e un tiripici simpatic. Mă amuză dorinţa lui de a arăta că se bate pe burtă cu oamenii, că a făcut la viaţa lui de toate, că a băut şi palincă, a făcut şi tâmplărie, s-a dus şi cu caprele...
S. TOADER: ... a condus aia, cum îi zice, fanfara...
S. O. VÎNTU: A condus şi fanfara... Mă amuză omuleţul, mi-e simpatic. Ai cuvântul meu de onoare, dacă am vreo chestie personală cu el sau cu vreunul dintre miniştrii cabinetului lui. Este o chestie, vorba americanului, just business. Dacă în locul lui Boc ar fi fost Mugur Isărescu, acelaşi tratament l-ar fi avut. Înţelegi, Sergiu?
S. TOADER: Da.
S. O. VÎNTU: La fel îl f....m pe Mugur Isărescu, fără să clipesc, cu toate că ştii ce respect am pentru acel individ. Dacă interesele mele de business ar fi cerut-o, nu stăteam pe gânduri, Isărescu caca, e rău, dacă aste mi-ar fi adus două puncte de rating. Corect sau nu e corect?
S. TOADER: E corect, da.
S. O. VÎNTU: Ăsta e jocul. Şi, neavând nimic personal, derapajele pe care le fac băieţii ăştia sunt inadmisibile. Vezi aici discuţiile dintre cei doi.

SOV : "N-am de gând să fac nimic nici cu Zoso, nici cu Bobby Voicu, pot să le dau o şpagă, şi cu asta, basta"

Într-o discuţie între S.O.Vîntu şi Dragoş Stanca , directorul F5 - divizia new media a grupului Realitatea Caţavencu, din 8 martie 2010, patronul Realitatea TV explica faptul că nu doreşte niciun fel colaborare între divizia new media a trustului său şi un influent blogger roman, ci vrea să îi cumpere pur şi simplu.

D. Stanca: Bine. Şi, în paranteză fie spus, ca să ştii, noi avem, apropos de răceala socială românească, pe zona asta există Neogen, care e veche şi e liderul, şi noi am lansat "Toţi pentru unul" se cheamă, care acuma mi-au venit rezultatul pe luna trecută, cred că într-o lună îi batem pe Neogen că n-au...
S.O. Vîntu: Măi Dragoş Stanca...
D. Stanca: Nu, zic ca idee.
S.O. Vîntu: Ce-ai tu în cap? Rahat?
D. Stanca: Nu, că sunt de acord să mai facem, nu zic că nu e bine, doar...
S.O. Vîntu: Nu, tu mi-i trimiţi dar eu nu iau nicio decizie. Tu îmi trimiţi nişte...noi avem o strategie, am impresia că în permanenţă ignori care este, de ce mă întâlnesc eu cu labagii ăştia.
D. Stanca: N-am de ce să ignor, pentru că eu ţi-am propus asta.
S.O. Vîntu: Şi atunci? Nu, dar...Măi băiatule, n-am de gând să fac nimic nici cu Zoso, nici cu Bobby Voicu, pot să le dau o şpagă, şi cu asta, basta. Şi trec în regimentele noastre. E o tehnologie de a atrage lumea lângă tine.
D. Stanca: Nu, că Bobby e OK. Nu te fac să-şi pierzi timpul cu tot felul de...
S.O. Vîntu: Poate fi şi un cretin, mă doare fix în fund, nu mă interesează aceşti băieţaşi decât din perspective acelei operaţiuni pe care o facem. Vezi aici discuţiile între cei doi

Vîntu către Bogdan Chirieac: Suspendarea a fost făcută ca urmare a alianţelor pe care le-am construit eu

"CHIRIEAC BOGDAN : - Aşa e. Absolut ! Tot mă aşteptam, domnule, totuşi o mişcare... A avut pe parcursul a cinci ani, hai să spunem pe parcursul a patru ani, cu excepţia erorii grave pe care a făcut-o când a fost suspendat şi care apoi a întors-o în favoarea lui, putem să-i spunem lui Florin adevărul, nu ?
S.O.VÂNTU - Da, evident.
CHIRIEAC : - Adică dintr-un c... imens în care se afla, de era luat cu pietre, l-ai adus din nou la 75%, de necrezut, dându-i un balon de oxigen la mijlocul mandatului, ce n-a avut nimeni. Citeşte aici discuţia dintre cei doi

Bogdan Chirieac: “O metodă a preşedintelui de a arăta pisica”

Jurnalistul consideră că apariţia stenogramelor înregistrărilor convorbirilor sale cu Sorin Ovidiu Vîntu dovedeşte faptul că "poliţia politică veghează". Vezi aici declaraţia

Discuţii între Vîntu şi Nistorescu: "Caseta este de două zile la Realitatea, cu lucruri mult mai complicate"

"CORNEL NISTORESCU: Ai auzit cu povestea cu Alro care e pe site-uri acuma?
SORIN OVIDIU VÎNTU: nu am auzit.
CORNEL NISTORESCU: E poveste cu afacerile cu energie pentru... în care e băgată Elena Udrea şi cu ăştia şi cu psihologul Stolojan.
SORIN OVIDIU VÎNTU: Aşa...
CORNEL NISTORESCU: Povesteşte Nastasiu. Şi ăştia de la Realitatea o au şi nu vor s-o dea. Şi caseta este de două zile la Realitatea, cu lucruri mult mai complicate. Şi Popa a refuzat să o dea. Ţi-a spus?
SORIN OVIDIU VÎNTU: Dar nu-şi asumă..., ştiu, tati, dar nu-şi asumă, zii să-i spun, scriitorul cărţii, am uitat cum îl cheamă.
CORNEL NISTORESCU: Ba îşi asumă, cum să nu!
SORIN OVIDIU VÎNTU: Ei, dacă îţi spun că nu-şi asumă... Că m-a întrebat Cătălin. Uite, avem aşa, aşa. Şi am spus bă, dacă îşi asumă autorul cărţii interviul şi cu Nastasiu, daţi-i drumul. Dacă nu, ăştia se întorc mâine şi spun că au făcut o glumă. Şi nici unul din cei doi nu au vrut să confirme, nu au vrut să-şi asume. De-aia nu am dat pe Realitatea. Citeşte aici discuţia dintre cei doi

Cornel Nistorescu despre discuţia sa cu Vîntu: "Pornesc de la premiza că informaţiile din ea sunt adevărate, întrucât SRI înregistrează fidel"

Jurnalistul Cornel Nistorescu ne-a declarat că în convorbirea cu Vântu încerca să obţină de la acesta o casetă video în care apăreau Elena Udrea şi Theodor Stolojan. Citeşte aici declaraţia

Vîntu către Corina Drăgotescu: Să nu te transformi într-un agent de intoxicare al lor

În noaptea de 6 spre 7 decembrie, după după turul al doilea al Prezidenţialelor, imediat după miezul nopţii, Vîntu o contactează pe Corina Drăgotescu (care se aflase la sediul PDL unde se desfăşura numărătoarea paralelă a voturilor-n.r.).

"(...)
S. O. VÎNTU: Să nu te transformi într-un agent de intoxicare al lor.
CORINA DRĂGOTESCU: Nu! Nu, nu, nu!
S. O. VÎNTU: Asta era ceea ce vroiam să te rog!
CORINA DRĂGOTESCU: Categoric nu! Categoric nu! Vezi discuţia dintre cei doi

Corina Drăgotescu: Realitatea a dat rezultatele toata noaptea. PSD m-a dat afara din sediu

"Îmi aduc aminte perfect de discuţia aceea. Era după miezul nopţii, când începuseră deja să vină rezultatele la PDL. Eram singurul jurnalist de acolo, care transmitea rezultatele şi, după două intrări în direct, m-a sunat Vântu, enervat. Era prima oară când mă suna pentru o chestiune editorială. I-am explicat că sunt rezultatele bune şi i-am spus că voi merge şi la PSD la numărătoarea paralelă. Între timp am vorbit cu colegii din Realitatea, cu care am decis că vom continuă să dăm rezultatele pe post!".  Vezi aici declaraţia completă


Sorin Ovidiu Vîntu către Stelian Tănase: Televiziunea publică e o chestie de prestigi, tot pentru Realitatea lucrezi şi acolo

TELIAN TĂNASE : M-a invitat Televiziunea Română să mă duc duminică, la ora 09.00, la ei, la anunţarea rezultatelor.
SORIN OVIDIU VÎNTU: mi se pare normal.
STELIAN TĂNASE: TVR1. Nu, problema este să nu te superi tu sau Realitatea să-mi zică..., pentru că Realitatea nu ne-a făcut nicio invitaţie, să ştii.
SORIN OVIDIU VÎNTU: Nu, dar chiar dacă ţi-ar fi făcut şi probabil că urma să-ţi facă, televiziunea publică e o chestie de prestigiu.
STELIAN TĂNASE: OK. Deci, tu eşti în temă şi nu eşti în dezacord cu ideea asta. Citeşte aici discuţia dintre cei doi

Directorul Realitatea TV, Stelian Tănase: „Trăim într-un stat poliţienesc"

Convorbirile dintre omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi oameni politici şi jurnalişti care au ajuns în presă nu au nicio relevanţă nici pentru dosarul în care este cercetat Vîntu, nici în contextul politic, dar sunt dovada că „trăim într-un stat poliţienesc", a declarat, pentru „Adevărul", scriitorul Stelian Tănase, director general Realitatea TV. Vezi aici declarţia

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite