Cătălin Popa, după publicarea interceptărilor din dosarul SOV: Ce relevanţă au asemenea interceptari? Cred ca s-a făcut un abuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Popa, director  Realitatea TV
Cătălin Popa, director Realitatea TV

Cătălin Popa, director editorial al Realitatea TV, este de părere că interceptările convorbirilor dintre el şi Sorin Ovidiu Vîntu nu îşi au locul în dosarul în care omul de afaceri a fost trimis în judecată şi că de fapt miza este binecunoscutul război Sorin Ovidiu Vîntu - Traian Băsescu.

"Cred că lucrurile sunt limpezi. Exista un palier vizibil legat de razboiul Sorin Ovidiu Vîntu - Preşedinte. Iar faptul că acum apar tot felul de nume, acestea cunt victime colaterale. Miza este razboiul SOV - Băsescu. Sunt fragmente dintr-un dosar cu o relevanţă greu de înţeles.  Din punctul meu de vedere acest lucru nu schimba situaţia şi nu influentează viaţa Realităţii TV. Avem alte priorităţi",  a declarat Cătălin Popa pentru adevarul.ro.

"Era o discuţie normală în care un patron suna să vadă ce se mai întâmplă la postul sau de televiziune", a mai spus directorul Realitatea TV.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CE AU DISCUTAT CĂTĂLIN POPA ŞI SORIN OVIDIU VÎNTU

Întrebat dacă aceste convorbiri nu sunt cumva o dovadă a amestecării patronului în programul editorial al televiziunii, Cătălin Popa a răspuns: "Mi se pare că nu vedem pădurea de copaci. Ce relevanţă au asemenea interceptari în dosar? Cred ca s-a făcut un abuz. Eu cred ca o ţară în care convorbirile apar în media nu este o ţară normală. Nu cred că dialogul meu cu SOV lasă de înţeles că dicta politica editorială. La o redacţie de ştiri, a crede că patronul stă la telefon, lipit de ecran, ca să decidem ce facem este o copilărie"

La un moment dat, în convorbiri, Cătălin Popa îi face pe liderii opoziţiei "boi" că nu au reacţionat la decizia ONG-urilor de a susţine referendumul propus de Băsescu în ceea ce priveşte numărul de parlamentari. Întrebat dacă regretă această "caracterizare", fie ea şi într-o discuţie cu caracter personal, directorul Realitatea TV a declarat: "Este foarte complicat să te raportezi acum la o discuţie legata de politicieni purtată acum atâta timp. Eu cred că la vremea respectiva n-am greşit zicând asta"

"Nu înseamnă că pe post se vede ce spun eu. O sa vedeţi că noi am dat părerile tututror părţilor implicate, atunci, când a fost scandalul cu ONG-urile. Am tratat totul ca pe un eveniment. Nici nu ştiţi atunci ce greu era când PDL-ul refuza să trimită oameni la emisiune şi cât ne chinuiam sa-i convingem că trebuie să avem şi punctul lor de vedere"
, a adăugat jurnalistul.

Întrebat de asemenea ce atitudine va avea postul de televiziune la care lucrează în legătură cu aceste interceptări, Cătălin Popa a spus: "Realitatea TV va prezenta la buletinul de ştiri parte din aceste interceptări, aşa cum este normal, însă în ceea ce priveşte o emisiune de dezbatere consider că sunt alte probleme mai importante acum, cum ar fi depunerea moţiunii, protestul profesorilor etc. Redacţia şi-a facut priorităţi care sunt legate de evenimentele la ordinea zilei"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite