Cornel Nistorescu despre discuţia sa cu Vîntu: "Pornesc de la premiza că informaţiile din ea sunt adevărate, întrucât SRI înregistrează fidel"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După ce a închis ediţia din print, Nistorescu  nu a putut opri căderea  site-ului
După ce a închis ediţia din print, Nistorescu nu a putut opri căderea site-ului

Jurnalistul Cornel Nistorescu ne-a declarat că în convorbirea cu Vântu încerca să obţină de la acesta o casetă video în care apăreau Elena Udrea şi Theodor Stolojan.

Contactat telefonic de ziarul "Adevărul" pentru a comenta conţinutul convorbirii telefonice din 4 decembrie 2009 cu S.O. Vântu, jurnalistul Cornel Nistorescu a spus că nu cunoaşte conţinutul acesteia, dar  a adăugat că "pornesc de la premiza că informaţiile din ea sunt adevărate, întrucât SRI înregistrează fidel. Mai mult decât atâta... îi bag în p.... mă-sii".

La câteva minute după aceea, Cornel Nistorescu ne-a sunat, cu rugămintea să-i spunem exact despre ce e vorba în înregistrarea telefonică. I-am citit conţinutul înregistrării, iar Cornel Nistorescu a confirmat autenticitatea convorbirii. "E reală povestea. Discuţia mea cu Vântu a fost în perioada când a apărut cartea aceea, «Prădarea României», scrisă de procurorul Ciprian Nastasiu. Eu încercam să pun mâna pe o casetă video, legată de «Dosarul Energiei», şi în care apar Udrea şi Stolojan, într-o discuţie cu ruşii. E vorba de o sumă de bani, 3 sau 5 milioane de euro, de o negociere. Udrea şi Stolojan cer banii ăştia, ruşii răspund «V-am mai dat şi ajunge». Eu căutam caseta ca să public conţinutul ei în ziar. Probabil că şi eu, şi SRI, şi Băsescu umblam după aceeaşi casetă. Ea există şi la americani, pentru că şi informaţiile din cartea aceea, «Prădarea României», tot de la americani au venit".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite