Metoda OTV: „Ai intrat, te-a tocat Dumnezeu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Diaconescu a fost arestat preventiv după ce linia anticorupţie de la DNA s-ar fi „încins“ cu reclamaţii împotriva presupuselor şantaje practicate la OTV. Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, şi clarvăzătorul Doru Pârv vor afla astăzi dacă rămân în arest sau dacă vor fi cercetaţi în libertate.

Dan Diaconescu despre viitorul său partid politic: "E un partid născut în puşcărie. Cătuşele vor fi simbolul electoral"

Magistratul care a decis trimiterea după gratii a boss-ului de la OTV a arătat că Dan Diaconescu nu era străin de şantajul declanşat de colaboratorul său Doru Pârv asupra primarului comunei arădene Zărand, Ioan Moţ. Mai mult, Diaconescu ar fi fost cel care l-a „delegat" pe Pârv să-i transmită edilului că nu va difuza investigaţiile cu privire la posibilele ilegalităţi comise de primar dacă va „plăti" 200.000 de euro.

Vraciul Doru Pârv reuşeşte să câştige mii de euro cu doar şapte ani de şcoală

ASCULTĂ mărturia primarului din Zarand care spune cum a fost racolat şi "vrăjit" de clarvăzătorul Doru Pârv şi senzaţionalul Dan Diaconescu

VIDEO Clarvăzătorii lui Dan Diaconescu

Judecătoria sector 1: Lăsarea în libertate a lui Dan Diaconescu reprezintă un pericol public

Mama lui Doru Pârv: "Moț acesta e un mare hoț și e implicat în multe mârșăvii. I-a întins o capcană fiului meu"

Ce se ascunde în cabinetul lui Doru Pârv?

Ameninţări în direct

La 21 iulie 2009, Dan Diaconescu a anunţat că OTV va difuza, în acea noapte, dezvăluiri incendiare cu privire la primarul Ioan Moţ: „De asemenea, o să vorbim despre corupţie. Peste tot în ţară. Dar vom vorbi despre primarul din Zărand, judeţul Arad, care a vândut peste 500 hectare din terenul oamenilor din comună unui italian. După un timp, a luat înapoi de la italian... mă rog, terenul. Judecătorii de la Chişineu Criş au favorizat câştigarea unor procese. Se zice că are nişte vile, mă rog, în pădure, baruri, mai multe locuinţe pe care, de asemenea, le avem filmate. Multe voci care susţin că domn' primar ar face chiar trafic de influenţă cu anumiţi miniştri".

Magistraţii consideră că aceste afirmaţii nu pot fi privite ca promo la un material de presă, fiind nefondate şi neprobate. De altfel, investigaţiile anunţate nu au mai apărut pe post, iar Dan Diaconescu a susţinut în faţa instanţei că materialul nu i-a aparţinut, ci doar i-a dat citire, fără a putea preciza cine l-a realizat. Susţinerile bossului OTV sunt însă contrazise de mai multe discuţii telefonice şi SMS-uri transmise de Doru Pârv primarului Ioan Moţ prin care îl avertizează că în lipsa cumpărării bunăvoinţei lui Dan Diaconescu, "totul va fi ca un malaxor, când ai intrat te-a tocat Dumnezeu şi sufletul tău".

Şpagă la reducere

Doru Pârv a insistat în mai multe rânduri pe lângă primar să-i dea 200.000 de euro. Ba, mai mult, clarvăzătorul a scăzut şi „preţul": 150.000 de euro şi investigaţiile OTV vor fi oprite.

Primarul ar fi beneficiat şi de un „bonus" în cazul în care satisfăcea dorinţele pecuniare ale clarvăzătorului: cinci ani de ştiri pozitive la OTV. În urma presiunilor repetate exercitate asupra lui, primarul Moţ i-a dat lui Doru Pârv 30.000 de euro şi 4.200 de lei, sumă pe care clarvăzătorul susţine că ar fi primit-o ca urmare a serviciilor paranormale prestate în favoarea primarului şi a familiei sale.

Întrucât primarul nu mai avea posibilitatea de a da şi restul de bani, a încercat să vândă două terenuri agricole de 2.000 de metri pătraţi, însă nu a reuşit. Edilul i-a propus lui Pârv să îi dea terenurile, însă, conform procurorilor, această variantă nu ar fi fost acceptată de Dan Diaconescu.

Limbaj codificat

Anchetatorii mai susţin că discuţiile telefonice purtate de bossul de la OTV şi de clarvăzătorul Pârv erau „codificate", ei vorbind despre „plasme şi televizoare". În una dintre discuţii, Diaconescu ar fi spus că vrea „127 negre", el explicând în fata instanţei că era vorba de fapt nu de 127 de plasme şi televizoare, ci de diagonala acestora.

DNA a solicitat arestarea preventivă a lui Dan Diaconescu şi din cauza faptului că şi alţi primari s-ar fi plâns că sunt şantajaţi de angajaţii OTV. De asemenea, la linia verde anticorupţie de la DNA s-ar fi primit nenumărate sesizări privind posibile fapte de şantaj şi ameninţare săvârşite de colaboratorii lui Dan Diaconescu.

Primar gorjean, în „vizorul" OTV

La începutul anului, edilul-şef al localităţii gorjene Schela, Aristide Şerbănescu (foto), a primit vizita unei echipe de la OTV care i-a cerut să încheie un contract de publicitate precum şi 2.000 de euro „pentru băieţii de la Bucureşti". „În ianuarie, la «Dan Diaconescu Direct» a fost prezentat cazul alimentării cu apă a localităţii, sub titlul «Hoţie dovedită la Primăria Schela, judeţul Gorj».

Apoi m-a sunat jurnalistul Alexandru Andrei. I-am cerut să vină la faţa locului pentru că lucrurile nu stau deloc aşa. I-am spus că-i asigur transportul, cazarea şi masa", povesteşte primarul. După o săptămână, jurnalistul OTV a venit în localitate cu un cameraman. „Mi-a spus că o să facă un serial cu mine mai lung decât Elodia", spune Şerbănescu. Acesta a încheiat contracte de publicitate de 19.482 de lei şi i s-au cerut 2.000 de euro, pe care însă a refuzat să-i mai dea. (Alin Ion)

Pretenţiile lui DD

Conform monitorizărilor realizate de SRI în dosar, la 10 iulie 2009, Doru Pârv şi primarul Ioan Moţ s-au întâlnit şi au discutat despre suma de bani care ar fi fost percepută de Dan Diaconescu pentru a nu difuza la OTV informaţii denigratoare la adresa primarului.

În aceeaşi zi, clarvăzătorul i-a transmis un SMS edilului în care i-a spus că Dan Dia­conescu "nu vrea să meargă cu contractul mai departe" şi ca atare va da drumul la anchetă.

Doru Pârv: Cine-o şti ce impresie are Diaconescu?! Că eu i-am spus exact ce mi-ai spus, cum ­mi-ai spus. (...) Pentru că el la un moment dat, ştii că ţi-o zis două sute de mii de euro?

Ioan Moţ: Două sute de mii de euro a zis, da.

Doru Pârv: (...) Eu am impresia că el crede că tu mi-ai dat mie ăia cincizeci de mii de euro. Eu de aia am vrut să vorbeşti cu el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite