Crimă la comanda iubitei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 19 ani din comuna Schela şi-a înjunghiat prietenul pentru că acesta îi devenise rival în dragostea pentru o puştoaică de 17 ani. Cadavrul a fost găsit abandonat într-o curte. Mihai Agache spune că Alina, fata râvnită de cei doi băieţi, i-a cerut să se bată cu Lucian Cândea. Câştigătorul ar fi urmat să devină singurul iubit al tinerei.

Lucian Cândea (29 de ani) a plecat vineri seară de acasă pentru a se întâlni şi discuta cu Mihai Gabriel Agache (19 ani). Fiecare dintre cei doi se ştia prietenul tinerei Alina Tărău (17 ani), elevă în clasa a XI-a la Colegiul „Mihai Viteazul" din Bumbeşti Jiu.

Mai citeşte şi:

CITEŞTE AICI despre drama unei tinere care s-a sinucis pentru că amantul nu a lăsat-o să se întoarcă la familie

Studentul ucigaş de la Medicină la Curtea Supremă: „Sunt terorizat, hăituit şi stresat"

Un bătrân de 86 de ani și-a bătut fiul cu sălbăticie după ce l-a confundat cu un hoț

EXCLUSIV/Echipajul unei ambulanţe a fost sechestrat şi ameninţat cu moartea


Părinţii lui Lucian ştiau că fiul său şi Alina formau un cuplu de un an şi jumătate şi că îi promisese fetei că se vor căsători după ce ea termina şcoala. Mai mult, Ilina Cândea, mama tânărului, a declarat că fiul său aflase de curând că logodnica lui era terorizată de Mihai Agache. „În luna decembrie, cei doi tineri s-au mai întâlnit o dată pentru a se certa pe seama fetei de 17 ani", a spus Ion Voinescu, comandantul adjunct al Poliţiei Gorj.

„Alina i-a înnebunit pe amândoi"

Vineri, 29 ianuarie, Lucian era hotărât să-i ceară socoteală lui Mihai, motiv pentru care a acceptat să se vadă cu el. Agresorul a declarat însă anchetatorilor că Alina i-ar fi cerut să-i aplice o corecţie lui Lucian ca să o lase în pace, promiţând că va rămâne cu acela care va ieşi învingător. Mihai a recunoscut ieri că şi-a lovit rivalul de două ori cu briceagul, în gât şi în abdomen.

Alina Tărău (17 ani) este elevă în clasa a XI-a  Foto: Alin Ion

image

Silvia Tărău, mama puştoaicei care a provocat cearta dintre cei doi, se teme ca Alina să nu fie acuzată de instigare la crimă.

„O consider şi pe fiica mea vinovată pentru că i-a înnebunit şi pe unul, şi pe celălalt. Vorbea cu amândoi în acelaşi timp. Mihai nu o lăsa în pace şi o agresa, venea tot timpul la ea şi-i spunea că vrea să fie doar a lui. Am şi depus la poliţie o plângere în acest sens înainte de a avea loc bătaia dintre băieţi", a spus femeia.

Ea a mai povestit că Alina i s-a plâns că nu poate scăpa de Mihai şi că se întâlnea cu el de frică, iar despre Lucian i-a spus că era un băiat cuminte şi că se iubeau. Lucian Cândea fusese angajat la o societate de drumuri şi poduri din Secol, însă de ceva timp era şomer.

L-a aruncat din maşină

Potrivit poliţiştilor, după ce şi-a tăiat rivalul, Mihai Gabriel Agache i-a luat acestuia cele două telefoane mobile şi maşina, după care i-a aruncat cadavrul lângă un pod. A mai mers câţiva kilometri, apoi i-a abandonat automobilul pe o uliţă. Mihai a chemat un taxi ca să ajungă la Târgu-Jiu şi şi-a plătit cursa cu unul dintre telefoanele furate.

La un moment dat, părinţii lui Lucian şi-au sunat din nou fiul. Taximetristul a răspuns şi şi-a dat seama că era posibil să se fi întâmplat ceva rău, aşa că s-a dus direct la poliţie. Maşina abandonată a fost găsită sâmbătă seară de un localnic, pătată de sânge.

Trupul lui Lucian a fost găsit ieri-seară, în curtea unei case părăsite din localitatea Sâmbotin, la opt kilometri distanţă faţă de locul în care a fost abandonată maşina. Tânărul avea faţa desfigurată, fiind vizibile urmele lăsate de câini.

Mihai Agache (19 ani)  a fost arestat pentru 29 de zile

image

Agresorul le-a spus poliţiştilor că amicul său era în viaţă atunci când l-a aruncat din maşină. El a mai declarat că după scandal a mers cu Alina şi cu o verişoară de-a ei la Târgu-Jiu, unde le-a povestit cum l-a înjunghiat pe Lucian. Fata ar fi primit, drept trofeu, ceasul lui Lucian, plin de sânge.

Părinţii lui Lucian Cândea erau în stare de şoc. Ilina, mama lui, plângea încontinuu. „Doamne, cum de a fost posibil aşa ceva? Ne-a distrus!", şoptea, printre lacrimi, mama lui Lucian. Tatăl criminalului este angajat la Penitenciarul Târgu-Jiu, iar mama lui lucrează la Primărie. Băiatul a primit ieri mandat de arestare pentru 29 de zile.

"O consider şi pe fiica mea vinovată. Vorbea cu amândoi în acelaşi timp. Mihai nu o lăsa în pace şi o agresa. Am şi depus la poliţie o plângere."

Silvia Tărău
mama Alinei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite