EXCLUSIV O tânără s-a sinucis pentru că amantul nu o lăsa să se întoarcă la familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filip Bădiţoiu, fratele Ionelei Cazan, nu se aştepta la un deznodământ tragic al problemelor sorei lui
Filip Bădiţoiu, fratele Ionelei Cazan, nu se aştepta la un deznodământ tragic al problemelor sorei lui

Ionela Cazan, de 21 de ani s-a sinucis miercuri în localitatea timişeană Dejan. Deşi iniţial s-a spus că tânăra s-a spânzurat pentru că în urma divorţului, justiţia i-a încredinţat copilul tatălui, dedesubturile cazului, arată că în spatele sinuciderii se află o relaţie extraconjugală.

FOTOGALERIE: Reacţii în urma sinuciderii

Ionela şi Eugen Cazan s-au căsătorit în 2004 în judeţul Gorj, când ea avea 15 ani şi el 26 de ani. În 2006 au născut un copil, Mario Gabriel, şi s-au mutat în Timişoara pentru a lucra ca şi muncitori la bandă într-o fabrică din oraş. În iarna lui 2008 cei doi au decis că decât să dea banii pe chirie, este mai bine să ia un credit şi să îşi cumpere o casă în satul timişean Dejan, aflat la 60 de kilometri de Timişoara.



Fotografia de la cununie pe care soţul Ionelei Cazan a rupt-o în momentul în care cei doi s-au despărţit

Cazan Ionela în fotografia de la cununie


Cei doi s-au înţeles foarte bine, până în vara anului trecut, când, potrivit fratelui fetei Filip Bădiţoiu, aceasta şi-a luat un al doile job, vânzătoare la barul satului, devenind totodată şi amanta patronului. „Vara trecută s-a angajat la barul din sat şi a avut o relaţie cu patronul, Florin Ciortea", povesteşte tânărul.

Vecinele Ionelei Cazan nu îşi mai revin din şoc

Vecinele femeii ştiau drama prin care trecea tânăra, dar nu se aşteptu ca fata să se spânzure.

„A ameninţat-o că-i împuşcă soţul"
Tânărul a mai spus că în momentul în care soţia lui Ciortea a aflat de idila soţului şi a fetei, Ionela a vrut să se reîntoarcă la familie şi să îl lase pe patron să îşi vadă de familie. „Tot timpul a vrut să se întoarcă la familie. Cumnatul tot timpul o chema, îi trimitea mesaje că o aşteaptă, dar Ionela îmi spunea că nu o lăsa patronul şi o ameninţa că dacă se întoarce o să fie coşmarul ei, că îl caută pe Eugen şi îl împuşcă", a povestit băiatul.

Pentru că tânăra nu se întorcea la familie, soţul a depus actele de divorţ, iar când a venit sentinţa şi a văzut că trebuie să plătească pensie alimentară la copil, fără să se poată întoarce la el, fata s-a spânzurat în podul casei. „Eu locuiam cu ea. Ne-am certat tocmai din cauză că i-am spus să termine cu patronul şi să se întoarcă la familie", a povestit Filip Bădiţoiu.

Casa în care s-a spânzurat tânăra după ce a aflat că a pierdut custodia copilului

Foto: Casa în care s-a spânzurat tânăra

Miercuri seara, Ionela Cazan a fost la o prietenă a ei din sat, Iuliana Apostol. A plecat de la ea vorbind la telefon şi plângând. Fratele fetei, aflat în drum spre Gorj a sunat-o pe Iuliana şi a avertizat-o că sora sa nu răspunde la telefon. Femeia a mers acasă, a sunat-o pe Ionela Cazan pe mobil şi l-a auzit sunând în pod. Acolo a găsit-o spânzurată de o grindă. „A fost sinucidere prin spânzurare. Dacă aparţinătorii solicită continuarea cercetărilor privind cauzele care au dus la sinucidere, noi o vom face", a spus adjunctul Poliţiei Timiş, comisarul-şef Gheorghe Popescu.

Soţul şi-a iertat soţia infidelă
Eugen Cazan a fost astăzi la morga din Deta pentru a-şi lua fosta soţie să o ducă în Oltenia pentru înmormântare. Acesta nu a vrut să vorbească foarte mult, dar a spus cât de mult şi-a dorit să vină acasă soţia pe care amantul nu o lăsa. „Numai eu ştiu câte mesaje i-am trimis. Din cauza lui Florin Ciurtea s-a omorât", a spus Cazan. Amantul la care face referire acesta este un om de afaceri cu trei copii din Moraviţa. Acesta nu a fost de găsit, iar soţia acestuia nu a vrut să comenteze situaţia.

Vecinul Ionelei Cazan ştia parţial povestea tristă a tinerei

Foto: Vecinul Ionelei Cazan spune că de multă vreme pe chipul tinerei se citea suferinţa prin care trecea

Părerea specialistului
Reprezentanţii Poliţiei Timiş spun că nu ştiu despre situaţia femeii şi cauzele care ar fi determinat-o să se sinucidă. Aceştia spun încă că dacă sunt sesizaţi vor extinde cercetările. „Dacă un aparţinător face o sesizare vom cerceta cauzele care au dus la sinucidere. Important este să existe şi probe în acest sens", a spus adjunctul IPJ Timiş, Gheorghe Moldovan. Psihologul criminalist, Tudorel Butoi consideră că mai multe cauze au dus la sinuciderea fetei. „Este un algoritm de conjuncturi nefericite, care într-un final şi-au cerut nota de plată. De aici se desprind vârsta fragedă de căsătorie sau naşterea unui copil fără a avea posibilităţi", a spus psihologul Tudorel Butoi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite