Moartea Mădălinei a inspirat şi alte sinucigaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul Gherghinei Udrescu se adaugă şirului de  sinucideri cu Furadan, inspirate de moartea Mădălinei Manole. După o dependenţă de alcool care dura de ani buni, Gherghina a ales să-şi pună capăt zilelor. Cinci persoane au încercat să se sinucidă şi în judeţul Giurgiu, în ultima săptămână.

Ecoul sinuciderii Mădălinei Manole nu s-a stins încă. Dimpotrivă, este amplificat cu fiecare zi ce trece şi cu fiecare altă viaţă curmată de Furadan. În ultima săptămână, două femei din Ialomiţa s-au sinucis, în ambele cazuri fiind confirmată intoxicarea cu Furadan.

Una dintre ele, Gherghina Udrescu, alcoolică, încercase şi în trecut să se sinucidă. Cealaltă, Elena Constantin, o fire închisă şi tot timpul deprimată, a capitulat după o ceartă în familie.

De la alcoolism la sinucidere

Problemele severe pe care Gherghina Udrescu le avea cu alcoolul s-au acutizat în ultima lună, spune soţul acesteia. La începutul acestei săptămâni, femeia şi-a luat viaţa înghiţind câteva guri dintr-o sticlă de Furadan, pe care familia o avea de mai bine de şapte ani şi pe care o folosea când stropea porumbul. „Aveam insecticidul în magazie. Nu mă gândeam că poate fi în stare de aşa ceva", spune Florică Udrescu.

Dan Negru, devastat de moartea Mădălinei Manole: „A fost o artistă adevărată, nu o vedetă de tinichea care îşi arată sânii"

Hunedoara: "Era o plăcere să stai de poveşti cu Mădălina!"

Mădălina Manole avea sute de prieteni timișoreni pe Facebook

„Sunt sigură că din cauza băuturii s-a sinucis. Când consuma alcool, era foarte agitată şi nervoasă", rememorează una dintre fiicele sale, Mariana, în vârstă de 22 ani de ani. În dimineaţa zilei fatidice, Gherghina şi-a dezvăluit planul fiului său, Marius.

„A luat sticla în care ţineam Furadanul şi i-a spus băiatului meu: «Vezi sticla asta? Din ea o să beau». Copilul nu a crezut că maică-sa vorbeşte serios", spune Florică Udrescu. Gherghina a mai încercat să se sinucidă şi în urmă cu trei ani, înghiţind un pumn de Diazepam, dar a fost salvată.

„Ce-ar fi să încerc şi eu Furadan?"

Gherghina Udrescu

Acesta este cel de-al doilea caz de sinucidere cu Furadan înregistrat în Ialomiţa, în decurs de numai o săptămână, după cel al Elenei Constantin, o femeie în vârstă de 58 de ani, din comuna Ograda. Aceasta s-a sinucis chiar în ziua în care au apărut primele ştiri referitoare la moartea artistei. Înainte de a-şi lua viaţa, Elena şi-a avertizat soţul.

„Ei îi plăcea mult de tot muzica ei. Se uita la ştiri, apoi s-a uitat în ochii mei şi mi-a zis: «Dacă fata asta frumoasă (Mădălina Manole - n.r.) a ales o moarte atât de simplă, ce-ar fi să încerc şi eu?!». Nu am luat-o în seamă", spune soţul Elenei, Ion Constantin. Este convins că soţia sa a recurs la acest gest necugetat după o ceartă cu nora. „Niciodată nu s-au înţeles. Sunt convins că acesta este motivul care a făcut-o să-şi ia zilele", spune bărbatul.

„Moartea a fost violentă în ambele cazuri. Femeile au suferit o insuficienţă cardio-respiratorie din cauză că au ingerat Furadan", a declarat Maria Silaghi, şeful Serviciului de Medicină Legală Ialomiţa. Cinci persoane au încercat să se sinucidă şi în judeţul Giurgiu în ultima săptămână. Patru femei au folosit medicamente sau otravă pentru şoareci, iar un bărbat în vârstă de 44 ani a încercat cu Furadan. Toţi au fost găsiţi în stare gravă şi au fost transferaţi la Spitalul Floreasca din Capitală. Miercuri dimineaţă, o femeie de 79 de ani din Tămădău Mare, judeţul Călăraşi, a murit după ce a băut Furadan. 

"A luat sticla în care ţineam Furadanul şi i-a spus băiatului meu: «Vezi sticla asta? Din ea o să beau». Copilul a crezut că maică-sa nu vorbeşte serios."
Florică Udrescu
soţul Gherghinei

Părerea specialistului: „ Sunt victimele mediatizării"

Medicii specialişti sunt de părere că acest caz a fost mult prea mediatizat. „Cele două persoane care s-au sinucis cu aceeaşi substanţă pe care a folosit-o şi Mădălina Manole sunt victimele mediatizării excesive a acestei poveşti.

Am şi câte zece pacienţi pe zi care vin la cabinet şi care îmi spun că sunt foarte afectaţi de această presiune mediatică. Dacă povestea Mădălinei nu era prezentă în toată presa, nici cele două persoane nu se sinucideau cu Furadan", consideră profesorul universitar doctor Florin Tudose, medic psihiatru.

Începe lupta pentru copil

image

Ion şi Eugenia Manole vor să obţină tutela micuţului Petru



Părinţii Mădălinei Manole încep procedurile juridice pentru a obţine tutela nepotului lor, dar şi casa din Otopeni, în care locuieşte Petru Mircea, împreună cu copilul său şi al artistei (Petru jr, în vârstă de un an şi o lună). Beatrice Comăniceanu, avocatul familiei Manole, a declarat ieri, pentru Mediafax, că de marţea viitoare va începe procedurile juridice.

Şanse slabe de câştig

„Dânşii au spus că sunt în măsură să-şi vadă şi să-şi crească nepotul de acum încolo. Părinţii au spus foarte clar că toate bunurile, tot ce este la Mădălina, tot imperiul Mădălina Manole este făcut de ea înainte de căsătorie", a declarat Beatrice Comăniceanu, citată de Pro TV.

Juriştii sunt de părere că demersul familiei Manole în ceea ce priveşte custodia copilului are foarte puţine şanse de reuşită. În cazul locuinţei din Otopeni, dacă aceasta a fost construită înainte de căsătoria Mădălinei Manole cu Petru Mircea, atunci, imobilul aparţine de drept
părinţilor ei.

Tot ieri, tatăl artistei decedate a fost audiat timp de două ore, la sediul Poliţiei Capitalei, de către un procuror de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, în cazul sinuciderii cântăreţei. Părinţii Mădălinei n-au vrut să facă nicio declaraţiei şi au ales să iasă pe uşa din spate a
Parchetului. Potrivit unor surse judiciare, audierea tatălui Mădălinei Manole este singurul act procedural pentru ziua de joi, urmând ca pe viitor să fie audiată şi persoana care i-ar fi vândut Furadan Bertei Slav, prietena Mădălinei Manole.

„Îi mirosea guriţa a diluant"

Petru Mircea, soţul Mădălinei Manole, a povestit, aseară, despre una dintre tentativele de suicid ale artistei, într-o apariţie în direct, la Pro TV.

„Aproape de ziua fatală spunea că nu se mai suportă fizic, aşa cum a scris şi în mesaj (...) Mi-a spus că a băut ceva. De fapt, îşi pusese câteva picături de diluant într-un pahar de suc. S-a dovedit că nu l-a înghiţit, l-a scuipat. Îi mirosea guriţa a diluant când m-am apropiat să o sărut", a declarat Petru Mircea. Acesta a mai vorbit şi despre relaţia dintre artistă şi părinţii săi, menţionând faptul că Mădălina îi numea „pirania".

„Vraciul" a trimis-o la psiholog

După ce Mădălina Manole a refuzat să primească ajutor de specialitate, de teamă „să nu afle lumea", soţul cântăreţei, Petru Mircea, a adus în casă un bioenergoterapeut, 

Lucian Iordănescu. Vraciul, aşa cum a fost numit bioenergoterapeutul de către părinţii Mădălinei Manole, a declarat că, în urma celor câteva şedinte pe care le-a avut cu artista, şi-a dat seama că aceasta era „un om foarte trist şi că avea o groapă imensă în suflet".

Iordănescu a mai spus că el nu a mai putut-o ajuta cu nimic pe Mădălina şi chiar i-a recomandat soţului acestuia să o ducă la un psiholog.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite