Poliţistul care a tăinuit o crimă a scăpat de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul Mihai Claudiu (stânga) a fost arestat în perioada 29 noiembrie 2009 – 18 februarie 2010
Poliţistul Mihai Claudiu (stânga) a fost arestat în perioada 29 noiembrie 2009 – 18 februarie 2010

Claudiu Mihai i-a ajutat pe autorii unui omor violent să şteargă urmele şi i-a sfătuit să nu declare nimic la Parchet pentru a scăpa de rigorile legii. Poliţistul de la Secţia 13 Claudiu Mihai, acuzat că l-ar fi ajutat pe autorul unui cumplit omor să-şi ascundă fapta, a scăpat cu o condamnare de doar trei ani cu suspendare.

VEZI AICI ce a păţit un poliţist de la Crimă Organizată corupt

Poliţistul Claudiu Mihai (40 de ani) a fost găsit vinovat şi a fost condamnat de judecătorii de la Tribunalul Bucureşti, în dosarul uciderii lui Florian Dohotaru, zis „Rocky", pentru trei infracţiuni: nedenunţarea unor infracţiuni (şase luni de închisoare), favorizarea infractorului (doi ani şi jumătate ani de închisoare) şi mărturie mincinoasă (doi ani de închisoare).

Mai citeşte şi:

Încă un caz de poliţist corupt. Bugetarii sibieni devin „specialitatea“ procurorilor anticorupţie

Instanţa a hotărât condamnarea poliţistului la trei ani de închisoare, după contopirea celor trei pedepse, dar a decis suspendarea executării pe o perioadă de încercare de şapte ani. Procurorii au contestat decizia cu apel. Tribunalul Bucureşti a dat pedepse grele celor trei autori direcţi ai omorului.

Ovidiu Mocanu, prietenul poliţistului  Claudiu Mihai, a fost condamnat  la 27 de ani de închisoare şi interzicerea mai multor drepturi civile pe o perioadă de zece ani. Cristian Niţă, zis „Capone", a fost condamnat la  25 de ani, iar  Ionuţ Baicea, zis „Ţiganu", a primit 20 de ani de detenţie. Cei trei presupuşi criminali trebuie să-i plătească Rodicăi Dohotaru, mama victimei, daune morale şi materiale în valoare de 30.000 de lei.

Ucis pentru o datorie de 100 de lei

Florian Dohotaru a  fost luat de acasă cu forţa, transportat cu un Volkswagen Golf 3, a fost bătut crunt şi, ulterior, a fost abandonat pe un câmp, întrucât nu şi-ar fi achitat la timp faţă de criminali o datorie de 100 de lei. Criminaliştii din Parchetul Capitalei au găsit, în martie 2009,  pe un câmp de la marginea Bucureştiului, cadavrul lui „Rocky" şi un chiştoc de ţigară Kent, cu filtru alb. După audierea mai multor martori şi a celor care au vorbit la telefon cu victima, procurorii i-au identificat pe agresori: Mocanu, „Capone" şi „Ţiganu".

După analiza ADN a mucului de ţigară a reieşit că profilul genetic recoltat de pe el este identic cu cel al lui „Ţiganu". Interceptările telefonice şi declaraţiile celor implicaţi i-au dat de gol pe cei trei ca fiind principalii suspecţi în cazul uciderii lui „Rocky".

Sfaturi de taină cu criminalul

Procurorii susţin că poliţistul Claudiu Mihai a aflat de la Mocanu, cu care era bun prieten, despre crima săvârşită şi că, în prima parte a lunii aprilie 2009, le-a dat sfaturi celor trei, în sensul în care dacă vor fi chemaţi la Parchet să nu declare nimic. Claudiu Mihai şi-a ajutat prietenul să scape de Volks­wagenul Golf 3, care avea pete de sânge provenite de la transportul lui „Rocky" în portbagaj. Tractarea autoturismului a fost efectuată cu BMW-ul soţiei poliţistului. Ofiţerul s-a ocupat personal şi de dezmembrarea maşinii, iar o parte dintre piese le-a înstrăinat, iar restul le-a montat pe un ­Volkswagen Golf 2.

PEDEAPSĂ CU SUSPENDARE

Deşi s-a demonstrat că poliţistul Claudiu Mihai a tăinuit oribila crimă, judecătorii au dat dovadă de înţelegere când a venit vorba de pedepsirea sa. Poliţistul a scăpat doar cu o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare. Instanţa a decis să-i acorde un termen de încercare de şapte ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite