Încă un caz de poliţist corupt. Bugetarii sibieni devin „specialitatea“ procurorilor anticorupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul, Constantin Trihenea, s-a declarat săptămâna trecută alarmat de numărul mare de cazuri de corupţie. După poliţiştii de la Rutieră, inspectorii vamali, edilii din Laslea, dar şi inspectorii ITM, un nou caz de corupţie iese la iveală.

CITIŢI ŞI:

Poliţist sibian reţinut pentru luare de mită

Prefectul de Sibiu: Regret că după Vamă avem o problemă cu DNA-ul la o a doua instituţie

Angajatul ITM Sibiu anchetat de DNA a cerut mită într-un control efectuat în concediu

Săptămâna trecută prefectul Constantin Trihenea era alarmat, după cazul inspectorilot ITM, de creşterea numărului bugetarilor anchetaţi pentru fapte de corupţie şi îndemna directorii deconcentratelor la mobilizare. Marţi, un nou flagrant avea să demaşte un poliţist de la Ordine Publică. Ioan Tănasa, agent la Ordine Publică a fost reţinut pentru luare de mită, în urma unui flagrat în timpul căruia, poliţistul a luat 100 de lei de la un şofer pentru a-l „scăpa“ de dosar penal. Că Ion Tănasă nu este uşă de biserică, ştiu toţi colegii. Superiorii lui l-au sancţionat, din 1992, ce când activează în cadrul IPJ Sibiu, de nu mai puţin de 8 ori. Sub acuzaţii legate de neîndeplinirea sarcinilor de serviciu, modul defectuos de gestionare a bunurilor din dotare şi atitudine necorespunzătoare faţă de colegi, Tănasă a fost sancţionat cu mustrare scrisă, amânarea înaintării în grad sau diminuare a drepturilor salariale cu 15%.

Poliţistul nu e singurul

 La începutul lunii iunie, doi agenţi de la Rutieră, Horaţiu Bota şi Flavius Burlea, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual şi uz de fals, dar şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi complicitate la fals intelectual şi uz de fals. „Cei doi au întocmit în fals un proces-verbal de contravenţie, primul în calitate de autor iar cel de-al doilea în calitate de complice, precum şi o chitanţă de încasare a unei sume de bani în lei, pe care le-au folosit în scopul disimulării activităţii infracţionale“, afirma procurorul, Marius Aron, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Procurorii DIICOT l-au reţinut pe fostul directorul adjunct al vămii Sibiu

La doar câteva zile, Adrian Şerban, adjunctul Vămii Sibiu, a fost săltat de oamenii legii în baza unui mandat de aducere şi audiat procurorii DIICOT, alături de alţi patru colegi de-ai săi, în legătură cu un transport de parfumuri de contrabandă de anul trecut în valoare de 8 milioane de euro.  În iulie, primarul Gheorghe Şerb şi viceprimarul Gheorghe Jeleriu  au fost trimişi în judecată pentru complicitate la obţinerea nelegală a peste 20.000 lei din fonduri europene. Tot luna trecută, doi inspectori de la ITM Sibiu Puskas-Bajko Istvan şi Ioan Tarcea, au fost acuzaţi de luare de mită. 

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite