Angajatul ITM Sibiu anchetat de DNA a cerut mită într-un control efectuat în concediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu a dezvăluit astăzi că unul dintre cei doi inspectori de muncă anchetaţi penal de Direcţia Naţională Anticorupţie a mai avut mici probleme la locul de muncă.

CITEŞTE ŞI:

Ioan Tarcea, inspectorul ITM Sibiu acuzat de luare de mită: Eu atâta ştiu, sunt nevinovat!

Şef de compartiment al ITM Sibiu trimis de DNA în judecată pentru luare de mită

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat la finalul săptămânii trecute că procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări penale faţă de inculpatul  Istvan Puskas-Bajko, inspector în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită şi faţă de Ioan  Tarcea, şef compartiment în cadrul I.T.M. Sibiu, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la luare de mită. Francisc Torok, directorul ITM a dezvăluit astăzi că cei doi inspectori au fost mutaţi disciplinar într-un nou compartiment, unde nu vor mai avea contact cu publicul larg. Şi că Istvan Puskas-Bajko nu este chiar la prima abatere.

"Cei doi aveau o activitate care i-a situat dincolo de medie din punct de vedere al numărului de controale efectuate. Din punct de vedere al calităţii controalelor nu am avut probleme cu domnul Tarcea Ioan. Am avut probleme din punct de vedere al temeiniciei controalelor cu domnul Puskas", a declarat Torok.

Torok a mai explicat astăzi şi faptul că Ioan Tarcea era şef de compartiment de doar două săptămâni în momentul în care DNA l-a acuzat de complicitate la luare de mită. De asemenea, în momentul efectuării controlului pentru care a fost acuzat de luare de mită, Istvan Puskas se afla oficial în concediu.

"Este un eveniment fără precedent. A produs un şoc instituţional  atât la nivelul conducerii cât şi la nivelul angajaţiilor ITM Sibiu. Avem încredere în primul rând în instituţiile statului",a mai spus directorul ITM Sibiu.

Ioan Tarcea se afla la serviciu în momentul anunţului DNA şi a continuat să meargă la serviciu de atunci. “Eu atâta ştiu, sunt nevinovat. La mine nu este nicio problemă” ne-a declarat în această dimineaţă inspectorul ITM. Mai mult decât atât, acesta spune că nici măcat nu cunoaşte societatea comericală al cărei administrator care ar fi anunţat autorităţile că este şantajat. “Eu ştiu ceea ce ştie şi DNA-ul şi v-a anunţat deja pe dumneavoastră în presă. Eu nu cunosc societatea comercială pentru că nu am fost implicat, eu eram în zonă şi am stat la masă”, a declarat în exclusivitate pentru Adevărul de Seară Sibiu, Ioan Tarcea.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite