Procurorii DIICOT l-au reţinut pe fostul directorul adjunct al vămii Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Şerban, fostul director adjunct al Vămii Sibiu, a fost săltat de oamenii legii în baza unui mandat de aducere şi este audiat încă de procurorii DIICOT. Joi la ora 12.00 mandatul îi expiră.

CITIŢI ŞI:

Trei vieţi salvate prin moartea unei sibience de 60 de ani (EXCLUSIV FOTO)

VIDEO - Trei bărbaţi săltaţi la descinderile DIICOT din Sibiu

VIDEO - Acţiune anti-tero şi intervenţie cu câini din elicopter în centrul Sibiului

El este bănuit de oamenii legii că ar avea de a face cu un transport de parfumuri de contrabandă de anul trecut. „Cred că nu trebuie să ne grăbim. Directorul Adjunct al Vămii Sibiu este bănuit că ar fi fost în preajma persoanelor care au făcut acel transport de parfumuri, anul trecut. Eu spun să nu facem foc din paie încă şi să aşteptăm. Mandatul de aducere expiră la ora 12, până atunci nimic nu poate fi sigur. Aşteptăm şi noi să vedem exact ce s-a întâmplat“, spunea Ioan Boţa, fost director al Vămii Sibiu, în perioada în care a fost descoperit transportul de parfumuri, actualmente transferat la Bucureşti.

Atunci Garda Financiară Sibiu a descoperit un tir, încărcat cu peste 43.000 de flacoane de parfumuri contrafăcute, în declaraţia vamală de import figurând înscrise 420 de cartoane de manechine din plastic. În realitate erau parfumuri, aduse din China, ce purtau inscripţii ale unor firme de renume, cum sunt Jean Paul Gaultier şi Hugo Boss. Valoarea de piaţă a parfumurilor este de aproximativ 8.000.000 de euro.

CITIŢI AICI DESPRE AVEREA FOSTULUI DIRECTOR AL VĂMII
Procurorii DIICOT au mai reţinut în luna martie 14 persoane în acelaşi dosar. Reprezentanţii DIICOT au intrat pe filieră şi au descoperit că în spatele acestui transport sunt mai multe persoane, printre care şi funcţionari vamali, iar transportul nu era unul singular.
„Capii” grupării care se ocupa de transporturile de pe teritoriul ţării noastre, spun anchetatorii, ar fi Vurgun Vedat, un cetăţean olandez de origine turcă, Kutlu Metin, cetăţean turc şi Mihai Lambadarie.

A vrut să se sinucidă, după ce şi-a ucis copilul

Destinatarul era o firmă “fantomă”
Aceştia au constituit pe teritoriul României un grup infracţional organizat, specializat în introducerea în ţară de parfumuri de lux şi ţigări de contrabandă, prin folosirea la autoritatea vamală de documente nereale, ulterior bunurile fiind valorificate ilegal în ţară sau în străinătate. La intrarea în ţară, mărfurile erau declarate în tranzit, formalităţile vamale fiind efectuate la un birou vamal de interior, unde erau prezentate documente ale unor societăţi comerciale tip fantomă, care figurau ca beneficiari ai importurilor. 

image

Vecinii îl vedeau bine

Deşi conform declaraţiei de avere nu are un salariu extraordinar, fostul Director Adjunct al Vămii Sibiu are o vilă impresionantă pe strada Ulmului din Sibiu.

INTRĂ AICI PENTRU A VEDEA CE CRED VECINII DESPRE EL.

Vilă cochetă

Familia Şerban locuieşte pe strada Ulmului, o arteră liniştită. Vila în care acesta locuieşte este de departe cea mai cochetă din zonă şi are şi o curte mai mult decât generoasă, proprietatea fiind păzită de 3 căini.

image

CITEŞTE AICI DESPRE SCANDALUL PARFUMURILOR

Revenim cu amănunte!

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite