EXCLUSIV Fost şef din Poliţia Timişoara, condamnat definitiv la patru ani de puşcărie pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul Viorel Renu are parte de o pensie diminuată
Poliţistul Viorel Renu are parte de o pensie diminuată

Comisarul-şef Viorel Renu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. Decizia a fost luată de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

UPDATE 11.30: Renu a aflat din "Adevărul" că a fost condamnat definitiv la închisoare

"Extraordinar. Asta-i viaţa. Nu ştiam. Nu pot să comentez. Asta este situaţia. Sunt surprins de ce face justiţia în România. Eu mă consider nevinovat. Probabil asta e soarta. Este o hotărâre a Înaltei Curţi pe care nu pot să o comentez. Se eliberează mandatul de arestare şi mă prezint la încarcerare", a spus Viorel Renu şocat de decizia Curţii Supreme.

Viorel Renu a fost acuzat de procurorii DNA că a intermediat o şpagă de 7.000 de euro pentru eliberarea unui deţinut din puşcărie. Magistraţii de la Curtea de Apel Timişoara l-au condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare. Renu a făcut recurs împotriva deciziei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar rezultatul îi este total nefavorabil lui Renu, acesta fiind condamnat la patru ani de închisoare cu executare, urmând ca fostul comisar-şef să fie introdus în arest.


Iniţial a fost condamnat la 2,5 ani de închisoare de Curtea de Apel Timişoara


În primă fază magistratul Constantin Costea de la Curtea de Apel Timişoara a decis că grupul Renu-Tiba-Schein a încercat, prin fapte de corupţie, să influenţeze ilegal justiţia. Dosarul a fost înaintat instanţei de Secţia 1 a Departamentului Naţional Anticorupţie Bucureşti.

DNA l-a acuzat pe Iacob Schein că a oferit avocatului Tiberiu Tiba 7.000 de euro pentru a interveni pe lângă judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde se judeca o cerere de strămutare din Timişoara a procesului penal în care Schein era arestat. Comisarul-şef Viorel Renu a fost acuzat că a intermediat această operaţiune, la dosar fiind depuse înregistrări ale convorbirilor telefonice purtate de Schein, din penitenciar, cu Viorel Renu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite