Noi stenograme în cazul ALRO: Stolojan, interesat de compania Alprom care va fuziona cu ALRO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile stenograme din doarul ALRO prezentate de Realitatea Tv arată interesul fostului consilier prezidenţial Theodor Stolojan faţă de evoluţia acţiunilor de la Alprom, companie careva fuziona ulterior cu Alro.

Stenogramele prezintă o discuţie între ruşii de la Alro după o întâlnire cu Theodor Stolojan, în care acesta se interesa de situaţia Alprom, deoarece, la momentul respectiv deţinea 4.500 de acţiuni la Alprom, informează Rtv.

Discuţia este din 2006.

Krasnov: Apropo, ieri când am discutat cu şeful, cu...., el s-a interesat: "băieţi, cum stă situaţia la Alprom?". Iar noi, intrucât ştiam că are ceva acolo...
Maschitskiy: Da, da, va fi o absorbţie la final!
Krasnov: Da, şi noi am spus că veţi primi documentele de la compaiile.
Krasnov: Aşa că ei, cum am spune între prieteni, vor fi de câteva ori mai scumpi.
Maschitskiy: Da, corect. Dar Colega (Elena Udrea, n.r) a fost cu tine?
Krasnov: Da, Colega a fost...
Maschitskiy: Excelent.

La discuţiile de la Parchet, Stolojan a recunosc că şi-a vândut acţiunile de la Alprom în 2007, la câteva luni de la fuziunea cu Alro şi după ce preţul acţiunilor Alprom crescuse considerabil.

Pe 16 noiembrie 2009, Elena Udrea a declarat, potrivit Realitatea Tv, că nu-i cunoaşte personal pe ruşii de la Alro. În faţa Parchetului, Elena Udrea şi-a nuanţat declaraţia.

"Nu-mi amintesc să fi participat la vreo întâlnire între reprezentanţii ALRO şi domnul Stolojan, dar ştiu că la una dintre audienţe, cred că la prima, aşa cum prevedea Regulamentul de funcţionare al Administraţiei, s-au program prin Cancelaria Preşedintelui. Ceea ce înseamnă că şa începutul acestei audienţe am fost prezentă preţ de maxim 3 minute", a declarat Udrea în faţa procurorilor.

Citiţi şi:

Noi stenogramele în dosarul "ALRO": Comandantul a preluat controlul asupra problemei

Noi stenograme din dosarul ALRO: Băsescu nu ar fi de acord cu afacerea "băieţilor deştepţi"

STENOGRAME Dorin Cocoş: O să-l primească Stolojan pe vicepreşedintele ALRO într-un salon de protocol

Dosarul “ALRO Slatina”: politică şi afaceri

Dosarul privind afacerea ALRO-Marco a fost disjuns din cele două mari dosare de privatizări frauduloase în care fostul ministru al Economiei, Codruţ Sereş, era acuzat că a fost instrumentul unei reţele de spionaj care a pus mâna ilegal pe mai multe companii de importanţă strategică pentru statul român. Cercetările în cauză, în care au fost implicaţi mai mulţi demnitari români, s-au centrat pe acuzaţii de constituire a unui grup infracţional organizat şi tentativă la subminarea economiei naţionale.

Dosar cu nume sonore

În urma anchetei însă, procurorii DIICOT au ajuns la concluzia că „faptele nu există". Rezultatul hotărârii a făcut ca personaje importante implicate în anchetă, precum Elena Udrea, Dorin Cocoş, Theodor Stolojan, Attila Verestoy şi Dan Voiculescu, să scape de răspunderea penală pentru acuzaţiile de tentativă la subminarea economiei naţionale. Neînceperea urmăririi penale a fost dată de procurori şi în cazul jurnalistului Bogdan Chirieac, a fostului şef de la Nuclearelectrica, Teodor Chirică, dar şi a celor trei conducători ai ALRO Slatina, Marian Daniel Năstase, Vitaly Maschitskiy şi Valery Krasnov.

Tocmai  numele sonore ale politicienilor implicaţi au făcut ca afacerea ALRO-Marco să revină în atenţie în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale de anul trecut. Atunci, fostul procuror Ciprian Nastasiu scria, într-o carte lansată în toiul campaniei, că toţi cei amintiţi formaseră un adevărat grup infracţional, având ca scop favorizarea grupului de firme rusesc Marco, în dauna economiei naţionale.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite