Noi stenograme din dosarul ALRO: Băsescu nu ar fi de acord cu afacerea "băieţilor deştepţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Noi stenograme din cazul ALRO au fost date publicităţii, de această dată discuţiile fiind purtate pe 27 aprilie 2006, între Codruţ Şereş, ministrul Economiei de la acea vreme şi Marian Daniel Năstase, vicepreşedintele CA ALRO.

Convorbirea, publicată de Evz şi citată de Realitatea TV, a vut loc după ce Traian Băsescu a semnat rezoluţia să acţioneze în interesul guvernului, el nefiind de acord cu afacerea pusă la cale de "băieţii deştepţi" de la ALRO de a cumpăra energie mai ieftină de la Hidroelectrica.

Năstase:  Alo

Şereş: Bună ziua, domnule director!

Năstase: Să trăiţi, domn ministru. Se stresează Preşedintele Naţiunii.

Şereş: Ţi-am spus eu că se stresează.

Năstase: Nu, dar el vrea să anuleze tot şi eu vroiam să am o discuţie cu dumneavoastră. Poate mâine dimineaţă înainte să intraţi în şedinţă de la 9.00

Şereş: OK

Năstase: Ca să ştim cum stăm, dacă el a dat un mesaj aşa de dur, eu nu mai ştiu cum stau. Şi ne-a nevrozat şi pe noi.

Şereş: Când a dat mesajul?

Năstase: Astăzi.

Şereş: La ce?

Năstase: A zis că nu-l interesează şi anulează tot

Şereş: Habar n-am

Năstase: Ştiu că nu aveţi pentru că nu aţi putut să staţi cu el. Eu am primit prin celălalt om. Cred că trebuie să avem o discuţie, pentru că trebuie ca Părintele să fie şi el liniştit că eu am luat OK-ul să îl rezolv, să îl ajut. Deci acum lucrăm pe chestia asta, dar trebuie să fie "go", adică dacă este "not go", ne-am blocat complet.

Convorbire telefonică între Valery Krasnov şi Vitaly Maschitskiy

K: Alo?

M:Alo? Ce faci acolo?

K: Bine, am aterizat şi direct de la aeroport m-am dus să-l întâmpin pe Trump (n.r. Dorin Cocoş). M-a sunat colegul, a spus că întâlnirea a durat multe ore. Eu am întârziat cinci minute. A venit aici. Nu era singur.
M: Trump?

K:Da, am stat 40 de minute. M-a lămurit că întâlnirea pe care a avut-o cu Comandantul (n.r - Traian Băsescu) a fost extrem de utilă.

M: Da, am înţeles.

K: S-a implicat activ în problema asta, a avut o discuţie extrem de serioasă cu Pilotul şi a preluat controlul asupra problemei. S-a scris o rezoluţie la hârtiile pe care le-am transmis

M: Ceea ce Pilotul neagă cu seninătate, nu?

K: Nu, nu. A confirmat că a avut loc discuţia şi totul s-a îndreptat aici după această intervenţie. A avut loc o convorbire telefonică într-o pauză şi Pilotul (n.r - Codruţ Şereş) a confirmat asta, iar discuţia a fost foare serioasă. A trimis hârtia noastră, unde scria cî problema trebuie neaparat rezolvată şi a cerut să facă nu doar în interesul Guvernului, dar şi în interesul poporului. Sper ca o decizie să fie luată nu doar în interesul Guvernului, ci şi în interesul poporului. O chestie destul de dură.

Luni, în presă au apărut două stenograme din dosarul "ALRO Slatina", prezentându-l pe Dorin Cocoş oferindu-se să-i intermedieze vicepreşedintelui CA al companiei o întâlnire cu Theodor Stolojan. Vezi aici coţinutul stenogramelor şi reacţia lui Theodor Stolojan.

Citiţi şi:

Noi stenogramele în dosarul "ALRO": Comandantul a preluat controlul asupra problemei

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite