VIDEO Jaf ca în filme pe A1: o maşină cu 22,7 kilograme de aur, oprită de bărbaţi mascaţi şi înarmaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O maşină care transporta aproape 23 de kilograme de aur a fost oprită marţi, în trafic, pe autostrada Bucureşti-Piteşti, de o maşină din care au ieşit bărbaţi mascaţi şi înarmaţi.

UPDATE 14.17 Cei păgubiţi vor fi testaţi cu poligraful

Cei doi pasageri prădaţi de hoţi au fost conduşi la Poliţie, unde sunt audiaţi, la această oră. Ulterior, aceştia vor fi testaţi cu poligraful, pentru că anchetatorii au multe dubii în legătură cu acest jaf. Citiți aici alte detalii legate de jaf


image

"La 20 de kilograme de aur, trebuie să ai neapărat maşină de transport valori, cu pază, însoţită şi blindată. Îţi trebuie pază când faci un transport la bancă, dar apoi când ai o asemenea cantitate de aur", ne-a declarat comisar şef Dănuţ Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

image

14.01 Victimele jafului, duse la audieri

Cei doi pasageri din maşina Volkswagen care a fost prădată de hoţi au fost duşi la sediul IPJ Argeş, pentru audieri. Ei le-au declarat oamenilor legii că au fost ameninţaţi cu un pistol de unul dintre cei trei hoţi, iar cel mai probabil maşina în care se aflau tâlharii este o Honda de culoare neagră.

FOTO Imagini de la fața locului (ADS Pitești)

image

13.45 Poliţia Română: "Trei persoane, aflate într-o maşină de culoare neagră, au oprit, pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, Volkswagenul Passat din care au luat din portbagaj 22,7 kilograme de bijuterii, dar şi cheile autoturismului, apoi au demarat către Piteşti".

FOTO: Imagini de la fața locului (sursa: Realitatea TV)


image

Jaful a avut loc la kilometrul 83. Autoturismul prădat transporta bijuterii pentru o firmă. Valoarea aurului furat se ridică la peste 1 milion de euro. Mașina prădată este o maşină normală, fără blindaj, care circula fără escortă de securitate. Persoanele aflate în autoturismul atacat nu au fost rănite.

Bijuteriile aparţin unei firme din Bucureşti, condusă de un cetăţean turc, susţin surse judiciare, care au precizat că aurul nu era asigurat, potrivit Mediafax. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş, Dănuţ Dinu, a spus că din declaraţiile celor două persoane aflate în maşina atacată rezultă că autovehiculul a fost oprit de trei persoane îmbrăcate în negru, cu măşti pe faţă şi care aveau pistoale. El a precizat că pe maşina atacatorilor era amplasată o "lampă stroboscopică neagră", asemenea unui girofar. Astfel, atacatorii au făcut semne de oprire autoturismului care transporta bijuteriile din aur, folosind bastoane asemănătoare celor pe care le are Poliţia.


CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO!

image

Col. (r) Liviu Chesnoiu, criminolog: "Este foarte mult amatorism aici. O firmă care se ocupă cu astfel de transporturi de valori, şoferii nu au voie să oprească, să deschidă uşi. Aveau nevoie de antemergător şi de încă o maşină de pază în spate. E ceva cusut cu aţă albă. Acei experţi poligrafi ar trebui să îi verifice pe respectivii să vadă dacă nu s-a scurs informaţii. Dacă nu de la ei a venit un pont, atunci este vorba despre o neglijenţă crasă. Părerea mea este că maşina a fost monitorizată de acei oameni, ştiau traseul, ştiau tot şi acţionat. Respectivii nu au nicio vină că s-au oprit. Din vina lor este. Trebuia să sune la 112 să spună că au sesizat un lucru dubios".

Şeful Poliţiei Autostră, Carol Vârnă: "Maşina mergea de la Bucureşti spre Sibiu. În maşină erau 3 oameni şi au fost opriţi în trafic de o singură maşină. Din maşină au ieşit trei persoane mascate care au spart geamul şi au furat tot aurul din maşină. Maşina aparţinea unei societăţi comerciale şi ducea aurul la o expoziţie la Sibiu. Maşina care transporta aurul nu avea nici cele mai elementare măsuri de securitate. Au fost alertate toate secţiile de politie din localităţile limitrofe, inclusiv elicoptere survolează zona. Suntem în alertă maximă".

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Dan Dinu: "Hoţii erau cu un autoturism de culoare neagră cu girofar şi baston tipic Poliţiei Rutiere. Au luat bijuteriile din portbagajul maşinii. Ocupanţii autoturismului prădat au spus că atacatorii aveau un baston de circulaţie".

Traseul maşinii:

image

Locul jafului (click pe poză pentru harta mărită):

image

Citeşte şi:

4 coincidenţe dubioase legate de jafurile din Capitală: victimele sunt rude, stau în acelaşi sat, au luat banii de la acceaşi bancă şi au fost furaţi identic, pe centură

Jaful de 200.000 de euro de la Bragadiru, produs la pont! Victimele au fost urmărite de hoţi

Jaf la indigo! Un bărbat a fost jefuit a doua oară în acelaşi mod: a scos bani din bancă iar tâlharii l-au urmărit şi l-au atacat!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite