4 coincidenţe dubioase legate de jafurile din Capitală: victimele sunt rude, stau în acelaşi sat, au luat banii de la acceaşi bancă şi au fost furaţi identic, pe centură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele patru coincidenţe îi fac pe oamenii legii să ia în calcul şi varianta unei înscenări. Ultimul jaf tras la indigo după celelalte trei a avut loc acum două seri. Un bărbat din Giurgiu, care s-a plâns şi în urmă cu o lună că a fost jefuit de 200.000 de lei, a anunţat că a fost din nou furat. De data aceasta cu   250.000 de lei. Eveniemntul a avut loc după ce omul şi-a retras banii de la aceeaşi bancă, Raiffeisen

Celelalte două cazuri au avut loc tot pe şoseaua de centură, de la începutul acestui ani. Victimele au fost blocate în trafic, flancate de două maşini, după care li s-au luat banii din autoturisme. Toate cele trei victime sunt din Sinteşti, iar jafurile s-au produs pe o porţiune de şosea de cel mult 12 kilometri.

Urmăriţi după ce au plecat de la bancă cu o sumă mare de bani asupra lor şi atacaţi în trafic cu pistoale, cuţite sau îmbrăcaţi în poliţişti şi jefuiţi. Acesta este scenariul care a avut loc de patru ori de la începutul acestui an în Capitală şi în zonele din apropierea Bucureştiului. Numitorul comun la aceste tâlhării nu este doar metoda de atac ci şi unitatea financiară de unde au fost extraşi banii înainte de lovituri: o sucursală a Raiffeisen Bank din complexul comercial Selgros Berceni.

Ultimul jaf a avut loc chiar luni-seară. Un bărbat în vârstă de 31 de ani din localitatea giurgiuveană Vidra, s-a dus la sucursala cu pricina să scoată o 250.000 de lei. Dorel Mihai se ocupă de colectarea fierului vechi şi avea nevoie de această sumă pentru nişte afaceri.

Bărbatul s-a dus la bancă în jurul orei 16.00 împreună cu un prieten. După ce au luat banii, cei doi s-au urcat în maşină şi s-au îndeptat înapoi către  Giurgiu. La un moment dat, şoferul a tras pe dreapta pentru a schimba roata de rezervă. Atunci a fost momentul în care au atacaţi de  patru tâlhari mascaţi cu cagule pe faţă.

Afacerist cu fier vechi

Dorel Mihai se afla pe scaunul din dreapta, cu geanta cu bani în braţe. Maşina a fost flancată de două Loganuri, unul negru şi unul alb. „Victima a declarat că a fost ameninţată cu cuţitul. Agresorii au spart geamul lateral spate şi au luat punga cu bani“, a declarat, pentru „Adevărul“, Claudia Burada, purtătorul de cuvânt de la Poliţia Ilfov. Şoferul a fost tăiat la mână în urma acestui incident şi a fost transportat la Spitalul Bagdasar Arseni pentru verificări. Dorel Mihai le-a declarat oamenilor legii că este prea bulversat după această întâmplare şi nu poate da declaraţii. El a fost audiat ieri la sediul Poliţiei Ilfov.

În urmă cu o lună, la 24 mai, comerciantul de fier vechi a fost victima unui alt jaf aproape identic cu acesta. Atunci maşina sa a fost blocată în trafic, în sectorul 4, de mai mulţi bărbaţi mascaţi, care au furat o borsetă cu 200.000 de lei.
Se pare că acelaşi scenariu s-a mai repetat în cel puţin două cazuri. Un bucureştean a fost jefuit de 880.000 de lei pe 10 iunie după aceeaşi reţetă, după ce a făcut o retragere bancară. Pe 28 februarie, în localitatea Jilava s-a întâmplat la fel, paguba fiind atunci de 650.000 de lei.

Pe lângă metoda de operare, cele patru jafuri întâmplate în ultimele cinci luni au altceva în comun: banca de la care s-au retras banii. “Nu putem să ne lansăm în acuzaţii şi să spunem că e posibil să fie un angajat al băncii implicat. Ancheta este în curs”, a declarat Claudia Burada, purtător de cuvânt al Poliţiei Ilfov.

Tudorel Butoi, expert în criminalistică a explicat că metoda prin care maşina este oprită în trafic şi apoi flancată de alte maşini este una destul de des întâlnită. “Sunt elemente din lumea interlopă, între oameni care cunosc provenienţa banilor, au făcut împrumuturi cu camătă sau e o manevră prin care îşi plătesc poliţele. Singura certitudine este că banii există. Este mult prea dubios ca toate să se întâmple unui singur om, care retrage bani de la aceeaşi bancă. Dacă eşti păţit, mergi cu toată familia dacă vrei să scoţi mulţi bani, eşti mai precaut”, spune specialistul.

Reprezentanţii băncii: „nu am primit nicio informare“
Sucursala Raiffeisen Bank de unde au fost scoşi banii în toate cele patru cazuri de jaf este situată în complexul comercial Selgros Berceni. Reprezentanţii băncii susţin că nu au primit nicio notificare de la poliţie în acest caz dar au confimat pentru reporterii „Adevărul“ faptul că Dorel Mihai a scos o sumă mare de bani din unitatea respectivă, în ziua de luni. „Vă informăm că până în acest moment nu am primit nicio informare şi nicio solicitare în legătură cu acest caz din partea organelor abilitate“, a declarat Anca Haşegan, reprezentant Raiffeisen Bank.

Reprezentanţii Poliţiei Ilfov au declarat că nu se poate afirma, în momentul de faţă, faptul că angajaţii băncii sunt implicaţi în aceste jafuri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite