VIDEO Iarna a dat peste cap traficul din toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În oraşele din ţară se circulă cu greutate de la primele ore ale dimineţii
În oraşele din ţară se circulă cu greutate de la primele ore ale dimineţii

Ninsoarea şi vremea rea au îngreunat circulaţia rutieră în toată ţara. Din cauza zăpezii multe drumuri au fost blocate, iar un tir a care a deraiat pe Autostrada Bucureşti Piteşti, a blocat traficul. Vremea rea a perturbat şi circulaţia feroviară. Din cauza macazelor îngheţate, în această dimineaţă, trenul Bucureşti-Arad a avut o întârziere de 150 de minute, trenul Craiova-Târgu Jiu, una de 90 de minute, iar trenul Rovinari

Meteorologii au anunţat cod galben de viscol şi ninsoare de astăzi, orele 12.00 până pe 17 decembrie. În  această perioadă va ninge în toată  ţara, astfel că stratul de zăpadă va creşte considerabil în aproape toate regiunile îngreunând sau chiar blocând traficul pe unele drumuri.

În Bucureşti, prima zăpadă a pus traficul pe avarie, mai multe artere fiind blocate

Două trenuri au fost oprite, trenul accelerat Bucureşti-Arad a fost blocat în halta Budieni, în jurul orei 5.00, din cauza problemelor determinate de un macaz îngheţat. Problemele respective au fost remediate în jurul orei 7.00, între timp fiind întârziat cu o oră şi un tren personal ce face legătura între Craiova şi Târgu Jiu, care nu a avut pe unde să circule până la deblocarea liniei.

Pe DN2 Buzău-Brăila, un microbuz de pasageri a derapat şi s-a izbit de un pom de pe marginea drumului.

În judeţul Argeş, în cele câteva ore de ninsoare s-au produs deja peste 100 de tamponări.

Se aşteaptă intensificări ale vântului, iar cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat în unele regiuni. Viscolul a dat peste cap traficul din toată ţara. Cinci auto-vehicule au fost înzăpezite în cursul dimineţii la Valea Câmpului pentru că drumarii au intervenit târziu cu antiderapant.

În Capitală din cauza viscolului şi a zăpezii se circulă cu dificultate. Poleiul este acoperit de zăpadă pe mai multe străzi. Cu toate că avertizarea de Cod galben a băgat Primăria în şedinţă, pe DN1, la Ieşirea din Bucureşti, este polei, iar materiale antiderapante n-au fost folosite. Poliţiştii rutieri recomandă prudenţă în trafic.

Administratorii firmelor de salubrizare şi ai primăriilor de sector s-au întrunit aseară pentru a stabili măsurile ce se impun în caz de ninsoare.

Pe drumurile din vestul ţării se circulă marţi în condiţii de iarnă şi se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi cu material antiderapant.

Pe toate drumurile naţionale, judeţene şi comunale din Maramureş se circulă cu dificultate din cauza zăpezii căzute, iar pe unele porţiuni de drum se înregistrează polei şi gheţuş.

Drumarii acţionează cu 30 de utilaje de deszăpezire şi sunt pregătiţi să facă faţă vremii nefavorabile pe majoritatea drumurilor din Harghita.

Un accident cu două victime s-a produs, marţi dimineaţa, pe DN2 B în zona localităţii buzoiene Spătaru, pe fondul poleiului şi al carosabilului acoperit de zăpadă.

Vezi aici cum s-a manifestat iarna în ţară:

La Galaţi, circulaţia îngreunată pe toate drumurile

Gheaţa de pe trotuar a trimis la spital 20 de ieşeni

Craiova: Circulaţie îngreunată pe drumul Craiova-Calafat

Se deszăpezeşte “contrar” normelor în vigoare

Timiş: Nici urmă de utilaje pe drumul Timişoara-Reşiţa: trei maşini au ajuns în şanţ

Bucureşti: Avertizările meteorologice suplimentează numărul de echipaje

Slatina: Polei la Dăneasa şi blocaj pe DN 65

Satu Mare: Permanenţă la serviciul de deszăpezire

Autostrada Bucureşti-Piteşti, blocată după ce un tir a deraiat din cauza zăpezii

Sibiu: Prima ninsoare a blocat traficul în oraş

Prima ninsoare a scos utilajele pe străzile din judeţul Iaşi

Pe drumurile din judeţul Alba se circulă în condiţii de iarnă

Braşov: Coşmarul şoferilor, bucuria turiştilor!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite