Bucureşti: Prima zăpadă serioasă a pus Capitala pe avarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşinile au circulat bară la bară în aproape tot oraşul şi mai multe accidente s-au produs din cauza poleiului. În Bucureşti au avut loc azi-dimineaţă două accidente cu victime, iar pe Autostrada Bucureşti-Piteşti au avut loc 13 tamponări.

UPDATE 20.49

Bucureşti: Metroul, cea mai bună variantă de a circula
 
Tramvaile, autobuzele, taxiurile şi maşinile personale, toate s-au blocat în Capital ădin cauza primei ninsori. Cea mai bună variantă s-a dovedit a fi însă metroul.

Bucureştenii care au ales astăzi să circule cu alte mijloace de transport decât metroul au avut parte de mult timp pierdut, nervi şi înjurături. Pentru că numărul de călători a fost prea mare, astăzi, metroul a circulat la un interval de 5 minute.

Cu toate că autorităţile spun că s-au pregătit pentru prima zi de ninsoare, traficul s-a desfăşurat îngrozitor în Capitală încă de la primele ore.
Maşinile circulau azi-dimineaţă bară la bară pe multe dintre străzi.(GALERIE FOTO)

Nervii şoferilor erau întinşi la maxim pe Petricani, pe Şoseaua Colentina sau pe Doamna Ghica, şi peste tot se circula cu viteza „melcului“.
„Traficul este infernal! Am parcurs o staţie de tramvai în 20 de minute. În mod normal ar fi durat maxim 5 minute“, se plângea Lucian Iordache, de 30 de ani, care circula pe Şoseaua Colentina.

Întâlnire de urgenţă cu „dezăpeziratorii“

Primarul general Sorin Oprescu a convocat de urgenţă ieri seară comandamentul de deszăpezire şi combatere a poleiului de la nivelul municipiului Bucureşti.


„Toţi operatorii m-au asigurat că au utilajele pregătite de intervenţie. Trebuie să acordăm o atenţie deosebită bulevardelor principale, spitalelor, şcolilor, precum şi altor instituţii de interes public', a afirmat Oprescu, potrivit Agerpres.

Primarul a anunţat astăzi că municipalitatea va ridica toate autoturismele parcate pe marile bulevarde în locuri neamenajate, care îngreunează activitatea utilajelor de deszăpezire.„Cu plugurile se va intra după ora 18.00, când traficul nu va fi la fel de intens“, a mai spus edilul-şef.

În Bucureşti se acţionează în această iarnă cu circa 650 de maşini de deszăpezire, iar în cele şase sectoare vor fi mobilizaţi peste 1.300 de oameni.
În sectorul 2, 14 utilaje ale societăţii Supercom au acţionat noaptea trecută şi au împrăştiat 112 tone de material derapant.

Evitaţi străzile din apropierea apelor

O sută de poliţişti din alte judeţe sunt detaşaţi în Capitală, în acest moment, pentru dirijarea circulaţiei până la 23 decembrie, din cauza condiţiilor meteo şi aglomeraţiei aşteptate înainte de Sărbători, potrivit inspectorului principal de la Poliţia Rutieră, Daniel Piştea.

Acesta a adăugat că zonele predispuse la derapaje, adică cele unde se crează polei, sunt cele din apropiere de râuri sau lacuri.
„Şoferii ar trebui să circule cu atenţie sporită pe malurile râului Dâmboviţa, pe Bulevardul Beijing, in zona Ambasadei Chinei, pe podul Lacul Tei de pe strada Barbu Văcărescu. De asemenea, pe şoseaua Virtuţii, în zona Podului Ciurel, s-a format polei“, a adăugat poliţistul.

Conducătorii auto trebuie să fie atenţi la intrarea în pasajele subterane şi pe porţiunile de carosabil cu piatră cubică, unde aderenţa este mult mai redusă decât de obicei.

El le reaminteşte şoferilor că, în condiţiile meteorologice actuale,  nu au voie să circule cu o viteză mai mare de 30 de kilometri pe oră în localitate şi 50 de kilometri pe oră în afară. Daniel Piştea a declarat că, până la ora 11.30, au avut loc două accidente cu victime în Capitală. 

13 tamponări pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

Azi-dimineaţă, în jurul orei 9.30, la  kilometrul 95 de pe A1, pe sensul de mers către Capitală, un TIR a derapat din cauza poleiului şi a blocat traficul. Acesta a fost decongestionat după 20 de minute, potrivit comisarului de la Info Trafic, Paul Ulieru.

În total, în mai puţin de trei ore, au avut loc 13 tamponări pe A1. „Nu au fost victime. Este un număr mare, având în vedere că de obicei sunt aproximativ 7,8 accidente pe această stradă, O femeie însărcinată care a fost implicată într-un accident uşor a fost dusă la spital pentru investigaţii suplimentare, dar s-a constatat că este totul în regulă“, a subliniat Grigore George, şeful Secţiei

Două trenuri au rămas blocate

Veste proastă şi pentru călătorii cu trenul. Acceleratul Bucureşti-Arad şi personalul Craiova-Petroşani au rămas blocate în staţia de la Budieni, din judeţul Gorj, timp de două ore şi jumătate, respectiv o oră şi jumătate, din cauza macazului.

Ninge până joi

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), atenţionarea de ninsori şi intensificări ale vântului ţine de astăzi, de la ora 12.00, până joi la ora 12.00. Aceasta vizează judeţele din nordul, sudul, centrul şi estul ţării, inclusiv Capitala.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite